Muntatge de Xavier Rius amb la mà al front i un meme de Gabriel Rufián de fons

Campanya 'mundial' per al retorn de Rufián

Demanen que el líder d'ERC al Congrés torni a Catalunya

Rufián, vuelve a casa

Gabriel Rufián va patir un cop important el passat 28 de maig a les eleccions municipals. El diputat d'ERC al Congrés es presentava com a alcaldable per Santa Coloma de Gramenet i els seus habitants li van enviar un missatge clar: majoria absoluta per al PSC de Nuria Parlón.

Però el pitjor de Gabriel Rufián està per arribar. I el cas és que la convocatòria d'eleccions generals pot provocar que el tuitaire més actiu d'ERC pateixi un altre contratemps en menys de dos mesos. Almenys, la campanya ja ha començat a Catalunya. I és que una gran part del moviment independentista té clara la seva elecció.

La part més radical del separatisme ho aposta tot a l'abstenció o al vot nul. I després dels bons resultats d'aquesta opció a les eleccions municipals, tot fa pensar que més independentistes optaran per no votar el 23 de juliol. En aquest context, ha sorgit una campanya per portar Gabriel Rufián de tornada a Catalunya.

Ha estat Antonio Baños, l'exlíder de la CUP, qui ha llançay aquesta campanya 'mundial'. “El volem a casa. Rufián a Catalunya. El proper 23 de juliol, fem que torni”, diu de forma còmica.

El repàs d'aquesta campanya i de la trajectòria política de Gabriel Rufián, tema estrella del recull de premsa d'avui de Xavier Rius canal de YouTube.