Muntatge amb un primer pla de Junqueras amb cara seriosa i un pla mitjà de Jordi Turull preocupat rascant-se el cap
POLÍTICA

Més pressió per a ERC i Junts: l'amnistia tampoc no val

Els partits processistes reben un altre toc d'atenció

Creix la pressió sobre ERC i Junts per tensar la corda a les negociacions a Madrid. Si la setmana passada va ser el sector crític d'Esquerra, ara és l'entorn de la CUP qui es rebel·la contra l'amnistia. Alerta Solidària, l'organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista, adverteix de les conseqüències.

L'entitat rebutja en un comunicat “tota presa de pèl” i diu que “el conflicte continua obert i el que convé és activar-lo, no anestesiar-lo”. Deixen clar que l'amnistia serà insuficient ja que “la resolució només vindrà quan aconseguim una legalitat pròpia i independent, és a dir, la República Catalana”.

Contra la llei d'amnistia d'ERC i Junts

L'Esquerra Independentista mostra la seva “desconfiança” cap a les negociacions d'ERC i Junts amb els partits espanyols. Més enllà de discernir entre represaliats de primera i segona, mostra la seva solidaritat cap als “represaliats per lluitar per la llibertat”. Però critiquen que l'amnistia es vengui com una cosa positiva.

"No deixarem que s'enganyi l'opinió pública presentant com a positiu aconseguir una amnistia negociada", diu el comunicat. Lamenten que es facin passar “certes accions de gràcia” com a “grans concessions de l'Estat”. I denuncien "un engany més d'un independentisme que ha viscut durant anys de vendre fum".

L'entorn de la CUP creu que intenten canviar la independència per l'amnistia. “Aquesta ha esdevingut un element més de desactivació del conflicte i per tant del carrer”, segueix el comunicat. I adverteix “que no ens enganyin, l'amnistia no suposarà cap pas endavant”.

Només val la independència

Segons Alerta Solidària, “de represaliats n'hi ha hagut abans del procés i n'hi haurà després de l'amnistia”. Encara més, assegura que “el conflicte polític no es resoldrà i la repressió no quedarà desactivada per cap amnistia acordada”. Per això reitera el rebuig d'intercanviar la independència per l'amnistia.

Primer pla de Carles Puigdemont amb cara de sorpresa i la boca oberta

El Col·lectiu Primer d'Octubre, sector crític d'ERC, coincideix amb Alerta Solidària que l'amnistia no és suficient. Representen un corrent d'opinió creixent, contrari a l'amnistia com a preu a la investidura. Adverteixen que l'amnistia només beneficia els repressors.

La pressió sembla fer efecte i Oriol Junqueras ja ha advertit aquestes últimes hores que l'amnistia no serà suficient. Igual que Carles Puigdemont, que vol un compromís per escrit per a un referèndum d'autodeterminació.

➡️ Política

Més notícies: