Primer pla de Ricard Ustrell
POLÍTICA

S'acarnissen amb Ricard Ustrell, el nen mimat de la Corpo, pel català

Les xarxes socials rescaten una vella polèmica

El cas de Ricard Ustrell, presentador de TV3 i Catalunya Ràdio, és molt curiós: el favor del que gaudeix entre els caps de la Corpo és inversament proporcional al rebuig que genera entre els espectadors. Per mostra, la campanya rebuda aquestes darreres hores pel seu posicionament sobre el català.

Ricard Ustrell s'estrenava avui al capdavant d'El matí de Catalunya Ràdio. La seva designació al lloc de Laura Rosel ja va ser molt criticada a les xarxes socials, que tampoc no han tingut pietat en l'estrena del presentador. Els usuaris de X han rescatat una vella polèmica sobre el català.

Imatge primer pla de Ricard Ustrell a 'Col·lapse' de TV3, emissió del 22 de juliol de 2023

Va passar el gener del 2022, quan era presentador de Planta Baixa a TV3, i va dir que “s'ha de prioritzar el convidat i no la llengua”. El comunicador ja ha estat criticat altres vegades per utilitzar massa el castellà als seus programes. Ara, en una data tan especial per a ell, li ho han tornat a recordar.

Ricard Ustrell, al punt de mira

No hi ha dubte que Ricard Ustrell és el nen mimat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Corpo. La seva ascensió a TV3 va ser meteòrica i va arribar a convertir-se en algú omnipresent a la cadena. Els caps també hi van confiar per a aquesta nova etapa dels matins de Catalunya Ràdio.

Es tracta d'un repte de gran envergadura per a Ustrell, que tindrà la missió de disputar-li el lideratge a Jordi Basté (RAC1). De moment, el jove presentador ha començat amb mal peu. La vigília de la seva estrena, es va desfermar una campanya contra ell a les xarxes socials.

La seva declaració on demanava prioritzar el convidat a la llengua continua causant enrenou. “Això”, diu una usuària, “fes-ho en una cadena espanyola amb convidats que parlin català. D'una altra manera, el que prioritzes és la butxaca de la teva productora La Manchester i els interessos polítics del PSC”.

Els usuaris critiquen la “privatització” i “espanyolització” de Catalunya Ràdio a mans de Ricard Ustrell. Denuncien que una productora privada com la seva s'hagi ficat fins a la cuina a la ràdio pública. I li recorden les polèmiques amb el català, mentre el presentador es defensa prometent que “cuidarem la llengua”.

'Envanit, narcisista, insuportable'

Si bé és indiscutible que Ustrell cau bé entre els caps de la Corpo, també ho és que cau malament entre els espectadors. Aquests dies li dediquen adjectius com “engreit”, “narcisista” i “insuportable”, i es pregunten per què li donen tots els treballs a ell si és evident que no agrada a ningú. Aquí rau precisament l'enigma Ustrell.

➡️ Política

Més notícies: