Primer pla de Jaume Asens amb cara de parar atenció a la sala de premsa del Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Jaume Asens, la nova diana de l'independentisme radical

L'acusen de voler enganyar a Carles Puigdemont

Les negociacions per la investidura han portat una delegació de Sumar a Bèlgica per reunir-se amb Carles Puigdemont. La comitiva està encapçalada per la pròpia Yolanda Díaz, però també per Jaume Asens. L'exdiputat morat ha estat des del principi l'enllaç entre l'àmbit de Sumar i el món independentista.

Jaume Asens ja va estar al capdavant de la negociació dels indults, i a més té una relació excel·lent amb l'entorn de Waterloo. Però no cau bé a tot arreu i és especialment odiat entre els sectors més radicals de l'independentisme.

A La República, un portal afí a Puigdemont, carreguen durament contra ell i l'acusen de voler portar l'expresident al terreny de Junqueras. L'article ha estat difós a les xarxes socials, generant una gran animadversió cap a l'exdiputat. Es podria dir que Jaume Asens és la nova diana dels hiperventilats.

Dures crítiques a Jaume Asens

A La República creuen que Jaume Asens blanqueja el PSOE i intenta arrossegar Junts a la moderació d'ERC. “Asens prepara el terreny per portar Puigdemont a les tesis de Junqueras”, afirmen. I també que “vol convertir la falsa amnistia en la solució definitiva per acabar amb el projecte polític de la independència”.

Segons aquest article, Jauma Asens “sap que el líder de Junts té la clau” i per això s'hi ha llançat. Sectors de l'independentisme radical procedents del conservadorisme s'han acarnissat amb Asens. Moltes crítiques vénen perquè no és independentista, però moltes altres per la seva ideologia esquerrana.

“Excomunista no catalanista, tot pesa”, diu un comentari, i un altre “el pitjor dels comuns és que sempre tiren cap a Espanya”. Diversos comentaris confien que Puigdemont "no es deixarà enganyar" i lloen la capacitat negociadora de l'expresident. Altres, però, mostren una total desconfiança en els partits processistes.

Animadversió cap a Podem

Els comentaris deixen entreveure el sentiment general dels independentistes al voltant de la figura d'Asens. Per això representa el món de Podem, que ha omplert l'espai de l'espanyolisme d'esquerres. Creuen que la seva missió és seduir l'entorn de Puigdemont perquè renunciï a les exigències de màxims.

El primer objectiu de Carles Puigdemont ja està complert. L'expresident somiava la foto amb alts dirigents del Govern per legitimar el càrrec de president a l'exili i presentar-se com a interlocutor vàlid. Amb la foto amb Yolanda Díaz aquest matí, ja ho ha aconseguit.

Ara queda per davant una dura negociació. Puigdemont vol la llei d´amnistia i un compromís per escrit per a un referèndum d´autodeterminació a Catalunya. Sumar ha defensat la llei d'amnistia, tot i que només s'avindria a un referèndum sobre els acords previs de la mesa de negociació.

➡️ Política

Més notícies: