Carles Puigdemont tocant-se les ulleres en un gest de reflexió
POLÍTICA

Més pressió per a Puigdemont

Empresaris catalans contacten amb dirigents de Junts perquè facilitin la investidura de Pedro Sánchez

El gruix de l'empresariat català té clar que unes noves eleccions posarien en perill l'estabilitat econòmica. La seva prioritat és que els partits es posin d'acord per assegurar la investidura com més aviat millor. En aquesta línia, importants empresaris han contactat amb el partit de Carles Puigdemont per convèncer-lo de donar suport a Pedro Sánchez.

Fa dies que els experts adverteixen que un bloqueig polític sumiria el país en una crisi i això frenaria el creixement econòmic. De fet, les inversions ja s'han frenat en espera de veure com es resolen les negociacions. En aquest context, els empresaris catalans veuen amb preocupació el risc de reactivar el conflicte català.

Rull i Turull en un acte de Junts per Catalunya

Per això s'han posat en contacte amb dirigents com ara Jordi Turull i Josep Rull, i especialment del sector moderat. Això inclou noms com Jordi Sánchez, Jaume Giró i Victòria Alsina. La intenció és que pressionin el seu centre de poder a Waterloo per garantir la governabilitat i tornar al camí de l'estabilitat econòmica.

A la recerca de l'estabilitat

Això coincideix amb els darrers moviments de l'empresariat català, que fa uns mesos es van acostar al PSC. Figures importants de l'elit econòmica veuen Salvador Illa com la moderació necessària després dels anys turbulents del procés. Ara, la seva estratègia passa perquè Puigdemont doni el seu braç a tòrcer amb el PSOE.

Ara com ara regna l'escepticisme a l'àmbit empresarial. La seva preocupació és que no tenen contacte directe amb Puigdemont, i estan convençuts que serà ell qui tindrà la darrera paraula. Temen que l'expresident acabi cedint a les pressions de l'independentisme radical i forci una repetició electoral.

Artur Mas, la clau cap a Puigdemont

Davant d'aquesta situació, només hi ha una persona en qui confien per convèncer Puigdemont. Es tracta d'Artur Mas, una persona molt ben relacionada amb els empresaris i alhora amb Waterloo. A més, en els darrers dies s'ha mostrat favorable a facilitar la investidura de Pedro Sánchez.

Primer pla d'Artur Mas

El gruix de l'empresa catalana aposta per una reforma de les relacions amb Espanya que ampliï les competències per a Catalunya. Aquesta solució afavoriria el creixement econòmic i impediria un referèndum que només portaria incertesa. I en economia, la incertesa es tradueix en recessió.

El món empresarial a Catalunya i al País Basc entén que s'obre un moment ideal per avançar en la solució del problema territorial. Una solució que ha d'arribar a través de l'acord polític i sense els ensurts dels darrers anys. Per això proposen que el PSOE faci una ambiciosa proposta de remodelació i que sigui acceptada pels nacionalistes, incloent-hi Junts.

➡️ Política

Més notícies: