Primer pla de Javier Milei amb ulleres i somrient
POLÍTICA

El 'mem' sobre TV3 i Javier Milei que ho peta a les xarxes

Necessita la 'Corpo' una serra mecànica com la que té el ja President de la República Argentina? Alguns opinen que sí

Per què ha guanyat Javier Milei les eleccions a Argentina? El primer, perquè davant tenia Sergio Massa, que arribava amb un dubtós mèrit als comicis. Com a Ministre d'Economia, podria presumir d'haver situat les taxes d'inflació al país al 150%. Si a això s'hi afegeix el carisma de Milei, el seu hàbil verb i la posada en escena, tot indicava que el neoperonisme no tenia res a fer.

Amb tot, hi ha una icona que Milei ha fet cèlebre: la serra mecànica amb què vol aprimar la gegantina administració argentina. Ara, un meme proposa aplicar aquestes mesures a TV3 (també gegantina). Recordem que la televisió pública gasta més de 300 milions d'euros públics anuals per seguir en antena.

La imatge és explícita: la seu de TV3 i, davant, Javir Milei amb la seva serra mecànica a les mans. "El que ens cal a @som3cat i tota la Corpo" diu @lluiv_, l'usuari que ha popularitzat aquesta imatge a X, la xarxa social d'Elon Musk.

Un problema en si mateixa

A Argentina, diu Milei, el gran problema del país és el Banc Central de la República i a Catalunya, bé podria ser-ho TV3, segons aquest usuari. Amb més de 2.500 treballadors, gairebé 250 milions d'euros anuals en sous i una nòmina interminable de productores fixes, la Corpo fa temps que és a l'ull de l'huracà, tant de constitucionalistes com d'independentistes.

N'és un exemple La Marató de TV3 d'aquest any, que ha generat moltes crítiques des de diversos sectors. La deriva ideològica de la televisió pública, donant veu a qüestions woke com l'ecoansietat o parelles transsexuals que han estat pares, fa que molts es preguntin si cal destinar tants diners públics a aquest artefacte que alguns fa temps que assenyalen com a adoctrinador.

➡️ Política

Més notícies: