Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats el 21 de març de 2023
POLÍTICA

El videojoc fake sobre el PSOE que s'ha fet viral

Més d'un i de dos van preguntant en botigues especialitzades per veure si el poden encarregar abans de Reis

Res millor per ridiculitzar algú que recórrer a un element que forma part de l'imaginari col·lectiu. Això, precisament, és el que acaba de fer un tiktoker, la creació del qual recull el tuiter Wall Street Wolverine amb Pedro Sánchez.

Ell i la seva quadrilla particular de ministres, socis, ministres i secretaris d'estat són els protagonistes. De què? Doncs d'un capítol més que singular (i 'fake') de la mítica saga Gran Theft Auto (GTA), que es caracteritza per la violència i la delinqüència. Aquesta versió 'espanyolitzada' es titula Missió: Destruir Espanya.

Segons la singular creació audiovisual, el videojoc 'fake' seria només jugable a PlayStation 6. A les xarxes corre com la pólvora i el vídeo passa dels 350.000 visionats. Hi ha fins i tot consultes a les botigues especialitzades.

De tot hi ha

La caràtula, certament, sedueix. És calcada a les dels GTA originals i el joc, per descomptat, és per a majors de 18 anys. En lloc de les habituals imatges de Los Santos, els seus malfactors i altres llocs de l'estat de San Andreas, apareixen instantànies que a qualsevol espanyol li són familiars.

Hi ha Sánchez, surt un etarra emmascarat i tocat amb una txapela i apareix també una dona sense més vestimenta que unes suggerents mitges i una faldilla mínima. Per descomptat, és de color vermell. El Falcon, avió presidencial, tampoc falta i Arnaldo Otegi i Carles Puigdemont treuen el cap també a la caràtula. La droga tampoc no falta.

Assenyalament

Aquest divertiment, la gràcia del qual cal reconèixer, assenyala directament el partit al govern, el PSOE. El millor ve quan obres la caixa. Al lloc on hi hauria les instruccions ens trobem una foto de Josu –no li diguin Ternera, per favor, que li va dir a Jordi Évole- que no desentona per a res.

El pitjor de tot és que, al ritme que anem, no seria estrany que d'aquí cinc o deu anys un joc així veiés la llum. A Twitter la gent s'ho pren a conya i hi ha fins i tot qui pregunta si pot comprar-ho amb el bo cultural.