Muntatge fotogràfic amb els Polítics Alberto Nuñez Feijóo i Nacho Martín Blanco, amb la seu del PP de Madrid de fons
POLÍTICA

Martín Blanco es passa al PP en 24 hores

La marxa del ja exdiputat accelera la descomposició de Ciutadans

Nacho Martín Blanco, fins ara portaveu de Ciutadans al Parlament, va anunciar ahir la seva sortida del partit. Només unes hores després, El Món a RAC1 revela que ocuparà un dels primers llocs de les llistes del PP per Barcelona a les eleccions generals del 23 de juliol.

Alberto Núñez Feijóo incorpora així Martín Blanco, polític mediàtic amb una gran oratòria, en el seu projecte de conquesta de La Moncloa el 23J. Segons informació de RAC1, s'està decidint si va com a cap de llista o com a número tres. Cal recordar que el jove polític català ja sonava com a candidat a l'alcaldia de Barcelona per Ciutadans, tot i que finalment es van decantar per la candidatura d'Anna Grau.

Primer pla de Nacho Martín Blanco

El comiat de Martín Blanco aprofundeix en la lenta i agònica sagnia de Ciutadans. De fet, en l'anunci de la seva sortida ell mateix es va mostrar “pessimista” sobre la viabilitat del futur de la formació taronja. El declivi de Ciutadans contrasta amb l'auge de la dreta, l'espai de la qual ara es disputa entre el PP i Vox.

Cap al Congrés

El periodista i politòleg ja va inusinuar ahir que volia seguir vinculat a la “vida pública” i va dir que tenia clar a qui votarà en les eleccions generals. Martín Blanco ha destacat la urgència de canviar la situació política actual a Espanya i expulsar Pedro Sánchez de la Moncloa. Considera que Ciutadans, els principis fundacionals dels quals encara estan “vigents”, ja no és malgrat això una força útil per a aquest canvi. Sí ho seria el PP, a qui les enquestes mostren com el clar guanyador de les eleccions i amb opcions reals de formar majoria absoluta amb el suport de Vox.

Martín Blanco, amic personal d'Albert Rivera i en l'òrbita de Societat Civil Catalana, va entrar a Ciutadans quan el partit estava en auge a Catalunya. Com a avantguarda del bloc constitucionalista davant el desafiament separatista, es va convertir en un dels principals flagells dels partits independentistes al Parlament. Dotat d'una gran oratòria i d'un ampli coneixement en Dret i Història, moltes de les seves intervencions es van fer virals en un moment crucial de la política catalana. Ara es dirigeix al Congrés amb el projecte guanyador de Núñez Feijóo.