Una dona amb cabell arrissat i curt, vestida amb un sac vermell i una samarreta blanca, parlant davant de dos micròfons.
POLÍTICA

Marta Rovira: 'És un sí, però un sí vigilant'

La secretària general d'ERC ha valorat l'aval de la militància a la investidura de Salvador Illa

Marta Rovira acaba de sortir a valorar els resultats de la consulta a la militància, que ha avalat l'acord d'investidura de Salvador Illa amb el 53,5% dels vots. La secretària general d'ERC ha admès que el resultat de la consulta ha estat “ajustat” i que per tant “ho entenem com un sí, però un sí vigilant”. Això sí, ha aclarit que “com a direcció vam dir que assumiríem el resultat, fos el que fos, i hem d'assumir el sí”.

"L'acord és molt clar", ha afegit, "i la militància ha dit sí a la sobirania fiscal, sí a la resolució de conflicte català, sí al reconeixement nacional, sí a la promoció de la llengua catalana i sí a les polítiques republicanes ”. Ara, ha dit, “estarem vigilants i serem exigents perquè els acords es compleixin”.

A més, ha assumit que “hi ha molta distància de la nostra militància amb el PSC” i per això ha confirmat que ERC se n'anirà a la posició. Rovira ha dit que fer oposició serà la millor manera de fiscalitzar el nou govern: “La militància ens ha dit que utilitzem tota la força que tenim per fer complir l'acord”.

'Avui estem orgullosos'

Recordem que el 53,5% dels afiliats d'ERC han votat sí a l'acord amb el PSC per a la investidura de Salvador Illa. Un marge molt estret que la direcció assumeix com a suficient per avalar l'acord d'investidura, però també és un toc d'atenció a la direcció. La cúpula respira, però ara sap també que té en contra una part molt important de les bases.

En aquest sentit, Marta Rovira ha valorat el procés participatiu de la militància d'ERC. "Avui ser d'ERC és un orgull i qui guanya és el nostre partit polític", ha dit. "La decisió ha estat molt complexa i ens ha fet pensar", ha admès, però ha celebrat "l'exercici de participació escoltant-nos, debatent, posant l'acord contra les cordes i fent-nos dubtar".

Marta Rovira ha recordat que el partit venia d'un cicle electoral molt negatiu i "des de les eleccions del 12 de maig vam iniciar un procés de reflexió". Un procés de reflexió que “culminarà amb el congrés nacional del novembre”. I durant el qual “rebem el mandat de les assemblees territorials de negociar amb el PSC un acord el resultat del qual presentem dimarts i avui hem sotmès a consulta de les bases”.

Finalment ha recordat que aquest procés de renovació té dos objectius: recuperar la majoria independentista perduda i tornar a consolidar les esquerres en retrocés.

➡️ Política

Més notícies: