Una dona amb cabell arrissat i curt, vestida amb un sac vermell i una samarreta blanca, parlant davant de dos micròfons.
POLÍTICA

Segueix la guerra bruta a ERC: Marta Rovira va delatar Junqueras

La secretària general va denunciar a la direcció les seves maniobres per mantenir càrrecs afins al govern d'Illa

L'escalada de tensió a ERC no només no cessa sinó que cada dia assistim a un capítol nou i inesperat. El Matí de Catalunya Ràdio ha avançat aquest matí que ha estat Marta Rovira qui ha denunciat als òrgans de la direcció del partit les suposades maniobres d'Oriol Junqueras per mantenir càrrecs de confiança al nou govern de Salvador Illa. La informació va aparèixer després a la premsa, obligant Junqueras a sortir al pas per negar-ho.

Aquesta nova informació, segons la qual hauria estat la secretària general qui va fer saltar la llebre, afegeix més tensió a la guerra entre tots dos sectors. Precisament aquesta setmana la candidatura de Junqueras, Militància Decidim, ha demanat acabar amb els atacs personals. La candidatura de Marta Rovira també va demanar ahir rebaixar la tensió per permetre un debat serè al congrés del novembre.

Pla mitjà de Marta Roviera amb Oriol Junqueras

La candidatura de Junqueras, que fins ara semblava destinada a guanyar, de sobte està perdent punts a favor dels roviristes. La presentació pública de suports d'exalts càrrecs a la candidatura Nova Esquerra Nacional pot marcar un punt inflexió a favor dels interessos de Marta Rovira per aconseguir el control absolut del partit. A això se li afegeix l'esgotament de la figura de Junqueras, el paper de la qual en l'1-O i la declaració d'independència del 2017 ha quedat en dubte.

Marta Rovira va delatar Junqueras

Segons ha informat aquest matí el periodista Ricard Ustrell, ha estat la secretària general d'ERC qui ha explicat als òrgans de direcció del partit les trucades de Junqueras per apuntalar els seus fidels al govern socialista. A l'últim consell nacional del partit, el 21 de setembre, Marta Rovira va assegurar públicament haver demanat als alts càrrecs d'Esquerra que abandonessin els òrgans de govern. El que ha transcendit ara és que a porta tancada va esclatar, i va denunciar que Junqueras estava maniobrant per darrere en contra de les ordres de la direcció.

Segons els presents en aquell consell, Rovira va assegurar haver detectat gestions de Junqueras amb el PSC per mantenir gent d'ERC al govern. Així mateix, l'expresident d'Esquerra hauria demanat “paciència” a la seva gent de confiança fins al novembre per, un cop guanyat el congrés, tenir més marge de maniobra per mantenir-los al càrrec.

Això va en la línia del que va manifestar aquesta setmana l'exdirigent d'ERC Xavier Vendrell, segons el qual Junqueras “va parlar amb una sèrie de gent per mantenir els càrrecs al govern”. La qual cosa Vendrell considera com “un acte d'indisciplina i deslleialtat”, i per això va demanar als òrgans del partit que obrissin un expedient. Segons la informació de Catalunya Ràdio, la delació de Rovira no va comportar l'obertura de cap expedient.

Junqueras denunciarà per 'calúmnies'

Marta Rovira hauria demanat frenar la investigació interna sobre suposades irregularitats per rebaixar la tensió entre els dos sectors. Tres càrrecs d'ERC al Govern van expressar la seva disconformitat a deixar els llocs perquè asseguren tenir projectes en marxa que no poden deixar d'avui per demà. Han transcendit els noms de dos càrrecs afins a Junqueras, Eduard Suárez i Norma Pujol, que segueixen al govern i que a l'última reunió executiva van guardar un significatiu silenci.

Per part seva, Junqueras ha negat categòricament aquestes maniobres i ha anunciat que denunciarà Xavier Vendrell a la comissió de garanties d'ERC per calúmnies. Sobretot per les acusacions d'aquestes maniobres, que ara s'ha sabut que van ser denunciades per la secretària general Marta Rovira.

➡️ Política

Més notícies: