Primer pla de Joel Joan
POLÍTICA

Joel Joan fa el salt a la política i serà candidat el 12-M

L'actor català Joel Joan serà el número 10 de la llista independentista d'Alhora per BCN, que liderarà Clara Ponsatí


Joel Joan repeteix com a candidat en unes eleccions. A les municipals de maig de 2023 va participar de la llista de Junts a Altafulla, localitat del Tarragonès on ara resideix. Aquesta vegada s'ha canviat de jaqueta i serà el número 10 de la llista d'Alhora de Clara Ponsatí. Ho farà per Barcelona i se suma a una llista de “mediàtics” que Jordi Graupera ha fitxat per al seu nou partit polític.

Alhora ja fa uns dies que va aconseguir els avals necessaris per ser present a les eleccions al Parlament del 12 de maig. Aquest cap de setmana va anunciar que Clara Ponsatí, exconsellera de Puigdemont i encara eurodiputada per Junts, seria la número u, mentre que és previsible que Jordi Graupera sigui el seu número dos. A més, la nova formació independentista ha anat presentant incorporacions relativament conegudes. Diem relativament perquè es tracta de personatges del món de la cultura, segurament desconeguts pel gran públic.

Un és Joel Joan, segurament la incorporació més mediàtica d'Alhora. L'actor, un dels activistes indepes més coneguts i imprevisibles, fitxa per Clara Ponsatí i serà el número 10 per Barcelona. Joel Joan no té cap opció de ser diputat, però és sens dubte un gest important en la batalla de Ponsatí contra Puigdemont.

Muntatge de Clara Ponsatí amb Jordi Graupera

"Clara Ponsatí és una persona molt assenyada que ha defensat el que pensava. No és una política a l'ús i me la crec", explicava Joel Joan. L'actor assegura que fa temps que no vota perquè "no troba ningú que em representi". Tot i això, aquesta vegada sí que anirà a votar "perquè es presenta un partit que no vol amagar els conflictes del país, sinó evidenciar-los".

De moment, Alhora ha confirmat que gent del món de la cultura com Narcís Comadira, Joan Magrané, Roger Mas, Carlota Gurt, Miquel de Pau, Antoni Veciana, Flora Saura o Albert Velasco formaran part de les llistes. A més, la professora Meritxell Blay serà la número u per Tarragona, l'empresari Marc Cassany ho farà per Girona i el fotògraf Jordi V. Pou per Lleida.

Sembla molt difícil que Alhora pugui superar el 3% dels vots a Barcelona, condició indispensable per obtenir algun diputat. Això sí, es tracta d'una candidatura, la de Clara Ponsatí, que promet esgarrapar vots a Carles Puigdemont i recollir part de l'abstencionisme indepe. Veurem quants.

➡️ Política

Més notícies: