Fotomuntatge amb una imatge de fons de la ciutat de Manresa i al capdavant un agent de Policia Local
POLÍTICA

Manresa contracta 23 policies de cop per lluitar contra la 'sensació' d'inseguretat

L'alcalde ha anunciat que també crearà una unitat de delinqüència urbana per combatre la inseguretat

La inseguretat és un tema que cada cop preocupa més la població catalana. Especialment, els que viuen a Barcelona, que són conscients de la degradació de la ciutat després dels robatoris, tirotejos i altres delictes que ocorren diàriament a Ciutat Comtal, però també a altres ciutats de Catalunya.

De fet, una ja ha fet un pas endavant en aquest sentit. Manresa, al Bages, ha anunciat que incorporarà fins a 23 nous policies. Es tracta del reforç de policia més important dels darrers 15 anys, segons ha assegurat el seu alcalde, Marc Aloy.

A més, també s'ha anunciat la creació d'una unitat de delinqüència urbana a Manresa per lluitar contra la inseguretat que viuen els ciutadans de Manresa.

Manresa contracta 23 nous policies per lluitar contra la inseguretat

Manresa durà a terme un reforç policial amb la contractació de 23 policies nous i la creació d'una unitat de delinqüència urbana per lluitar contra la 'sensació' d'inseguretat de la ciutadania.

Així ho ha anunciat aquest divendres l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, que ha titllat la mesura d'"un pas important" per combatre els delictes que es produeixen als carrers de la ciutat, que no deixen d'augmentar dia rere dia.

"Feia molts anys que a Manresa no s'hi incorporaven tants policies de cop", ha declarat. Manresa, així, després de la incorporació dels nous policies, superarà el centenar, en una ciutat amb més de 80.000 habitants.

Imatge de la Policia Local de Blanes de Blanes

"No podem permetre que algú tingui por de passejar pel carrer", ha assegurat Marc Aloy. I és que a les darreres eleccions municipals, la inseguretat va ser un dels temes que els veïns més van traslladar als partits. "No podem desatendre aquesta preocupació".

Un reforç policial contra la 'sensació' d'inseguretat

Segons l'alcalde, Manresa s'enfronta en els últims temps al que ha anomenat "nous reptes". I és que ha assegurat que “tenim joves, escolaritzats i que van a l'institut, que fan servir la delinqüència com a manera de viure”.

L'alcalde també ha confirmat, a més de la contractació de 23 nous policies, la creació d'una unitat de delinqüència urbana, que comptarà amb agents de paisà. També s'hi instal·laran 11 noves càmeres de videovigilància i s'hi incorporaran tres drons i un gos policia.

L'Ajuntament de Manresa també ha incidit, a més d'altres delictes, en les agressions sexuals, que asseguren que "han crescut moltíssim els darrers anys" a la ciutat.

➡️ Política

Més notícies: