Muntatge amb foto de personatges
POLÍTICA

La llista de tots els dirigents del procés que s'han fugat a Suïssa

Marta Rovira i Ruben Wagensberg lideren el grup d''exiliats' processistes al país helvètic

El dirigent d'Òmnium Cultural Oleguer Serra, el periodista de La Directa Jesús Rodríguez, i l'escriptor i empresari Josep Campmajó, han anunciat que fa mesos que resideixen a Suïssa. Tots tres estan sent investigats per terrorisme en el marc de la causa del Tsunami Democràtic que instrueix l'Audiència Nacional. Vuit dels dotze implicats en aquest cas estan fugats, en espera de poder acollir-se a l'amnistia que s'aplicarà les properes setmanes.

Després de la primera onada d''exiliats', entre els quals hi ha Carles Puigdemont i Marta Rovira, altres investigats pel Tsunami han pres també el camí de la fugida. Els últims han estat Oleguer Serra, Jesús Rodríguez i Josep Campmajó, a qui la investigació assenyala com a subordinats de la cúpula que dirigia Tsunami. Han elegit Suïssa com a destí perquè el país helvètic es nega a col·laborar amb la justícia espanyola en considerar-lo una persecució política.

Marta Rovira i Ruben Wagensberg, principals investigats

A més de Carles Puigdemont, que es troba pròfug a Bèlgica, Marta Rovira i Ruben Wagensberg també van fugir a Suïssa. La secretària general d'ERC ha estat ubicada com a capitost de la plataforma Tsunami Democràtic, amb Carles Puigdemont. Amb Ruben Wagensberg, Xavier Vendrell i Josep Lluís Alay, haurien confirmat la cúpula d'una organització dissenyada per canalitzar l'agitació als carrers després de la sentència del procés.

Marta Rovira porta des del 2018 a Suïssa, des d'on va continuar exercint les seves funcions de dirigent d'Esquerra alhora que coordinava les accions de Tsunami. El mes de gener passat, Ruben Wagensberg va anunciar també que havia traslladat la seva residència a Suïssa. Tots dos lideren la colònia suïssa del procés, ubicada a Ginebra, diferenciada del grup belga a Waterloo, en què es troben els dirigents exiliats de Junts.

Tres investigats més anuncien el seu trasllat a Suïssa

En les últimes hores s'ha conegut que tres investigats més pel cas Tsunami s'han traslladat a Suïssa en els últims mesos. Un d'ells és Oleguer Serra, que va anunciar ahir en una roda de premsa a Perpinyà que fa sis mesos que viu al país helvètic. Després de donar-lo a conèixer, el periodista Jesús Rodríguez i l'empresari Josep Campmajó també han revelat el seu parador a Suïssa.

Segons la investigació, Oleguer Serra va posar coneixements d'enginyeria informàtica al servei del disseny de Tsunami Democràtic, i va participar en una reunió organitzada per Puigdemont per coordinar les accions. El jutge també va imputar el periodista Jesús Rodríguez, que va denunciar ser víctima de les clavegueres de l'estat. Josep Campmajó hauria tingut també un paper destacat com a coordinador dels activistes que estaven a disposició de la cúpula per dur a terme les accions.

Altres 'exiliats' a Suïssa: Jordi Cuixart i Anna Gabriel

Menció a part mereixen Jordi Cuixart i Anna Gabriel, dos dels dirigents processistes que també se'n van anar a Suïssa. L'expresident d'Òmnium Cultural va fixar la seva residència allà, on es va apartar del procés i es va dedicar als negocis com a empresari. Anna Gabriel també va fugir a Suïssa, on va residir des del 2018 fins al 2022, quan va tornar a Espanya per comparèixer davant la justícia i regularitzar la seva situació.

➡️ Política

Més notícies: