Primer pla de Jordi Hereu mirant fixament a càmera
POLÍTICA

Jordi Hereu treu els colors a Pere Aragonès

L'històric del PSC considera que la proposta del Govern per a l'aeroport 'no és seriosa'

El Govern d'ERC ha proposat canvis a les pistes de l'aeroport del Prat. Ofereixen que les pistes operin d'una nova manera durant els mesos de juliol i agost i a la franja horària de deu del matí a dues de la tarda. L'objectiu, explica el Govern, és augmentar la capacitat de la infraestructura que hi ha actualment.

Avui dia, l'aeroport consta de tres pistes. Dues paral·leles i una perpendicular que no es fa servir habitualment. Les altres dues serveixen per a aterratges i enlairaments de manera separada. La proposta del president Aragonès és que totes dues funcionin de manera independent i s'encarreguin tant d'enlairaments com d'aterratges.

La justificació d'aquesta mesura, diuen, és temporal. És a dir, que només s'aplicaria durant els moments de l'any de més afluència. Tot i que l'objectiu de fons és un altre. El Govern vol mostrar que el Prat no és un aeroport limitat i que l'únic que cal és esgotar una mica més les seves capacitats en moments de més trànsit.

El ministre Hereu es pronuncia

“No és seriós”. Així d'escarit s'ha mostrat el ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu. El que és la quota del PSC al Gobierno central ha criticat les intencions de fons d'aquesta mesura.

En una entrevista per al programa 'Cafè d'Idees', el ministre ha deixat caure amb subtilesa que aquesta proposta és un “apaño”.

Hereu ha anat al moll de la qüestió i ha assenyalat que el Govern d'ERC es mostra “incapaç de prendre decisions estratègiques valentes”.

A més del sentit electoral evident d'aquestes declaracions, el ministre apunta a la inacció del Govern per rebre el finançament del Govern central per ampliar l'aeroport. Una inversió que, al final, va ser per a l'aeroport de Barajas, que esdevindrà un dels nodes del trànsit aeri europeu.

➡️ Política

Més notícies: