Plànol mitjà de Jorge Javier Vázquez i Pedro Sánchez mirant cap avall, on una dona els acosta un llibre de Pedro Sánchez
POLÍTICA

Crítiques a la Moncloa pel que han fet en la presentació del llibre de Sánchez

La Moncloa ha retransmès en directe la presentació del llibre de Sánchez, cosa que n'ha indignat més d'un

El president Sánchez ha publicat un llibre, n'ha fet la corresponent la presentació i, de passada, ha aixecat la polèmica. El compte de X de la Moncloa ha rebut moltes crítiques per la retransmissió que ha fet de la presentació. Se li retreu que utilitzin un canal oficial per promocionar un assumpte que, encara que sigui del president, és personal.

Les (segones) memòries de Sánchez

Les memòries dels polítics ja són un gènere literari en si mateix: són justificacions del que van fer, alguna confessió i anècdotes. L'assumpte depèn molt del grau de poder que ha tingut el polític en qüestió. Alguns, despitats, usen el llibre com a sarbatana contra algú, i altres, més poderosos, intenten subornar la història per avançat.

Sigui com sigui, aquest no és el primer llibre que escriu Pedro Sánchez. Abans de res, l'aclariment és obvi: escriure, en el sentit d'asseure's a ajuntar lletres, no ho ha fet ell, sinó Irene Lozano. Entre gestionar la defensa, el deute (augmentar-lo) i altres temes, un president no té temps per escriure.

Aquest no és, dèiem, el seu primer llibre. Ja en va publicar un a l'època - prehistòrica per al ritme actual - en què el van fer fora del PSOE i, després, li va fer oposició a Rajoy. Com amb l'anterior, aquest també ha vingut amb polèmica: s'acusa La Moncloa d'usar mitjans públics per promocionar-los.

Crítiques a presidència per promocionar el llibre

El compte de X de la Moncloa ha retransmès en directe la presentació del llibre, que, és clar, ha estat un autoal·legat del govern socialista. Hi havia la majoria de ministres i, segur, representants d'elits diverses. Però els usuaris de X s'han concentrat en una altra cosa: que estan fent servir un canal públic per promocionar un llibre.

Captures de diversos tuits criticant la Moncloa per promocionar el llibre de Pedro Sánchez

Tot això al marge que els drets d'autor els rep Pedro Sánchez. Cosa que ja va quedar reflectida en les declaracions de béns dels polítics de l'actual govern. 'No acabo d'entendre per què s'emet la presentació d'un llibre en clau personal usant el compte oficial de La Moncloa', deia algun usuari.

➡️ Política

Més notícies: