Pla mig curt d'Anna Simó mirant a l'horitzó amb dos micros davant
POLÍTICA

El Govern, sense presses per revertir el baix nivell educatiu de l'escola catalana

La consellera d'Educació de la Generalitat, Anna Simó, diu que no s'han de fer cops de volant i que cal evitar la improvisació


Anna Simó ha comparegut aquest dilluns per parlar sobre els mals resultats que va obtenir Catalunya al passat informe PISA. Ho ha fet sis dies després de la publicació de l'esmentat informe. Amb la mateixa poca pressa amb què ha sortit a donar la cara, la consellera d'Educació tampoc no té pressa a l'hora de posar fil a l'agulla per solucionar el baix nivell educatiu que té actualment l'escola catalana. I és que la representant del Govern ha descartat fer canvis immediats, defensant que cal “analitzar amb profunditat el detall de les proves”.

Al cap d'unes hores de publicar-se l'informe PISA, França ja va anunciar diverses mesures. Però Simó ha assegurat que cal “evitar donar cops de volant”, que “no es pot improvisar” i que “l'educació no necessita canvis curriculars constants” a l'hora de buscar solucions als problemes existents. La seva proposta és fer “canvis profunds” i, per això, cal un “pacte de país” que vagi més enllà d'aquesta legislatura.

La consellera ha defensat que ja s'estan aplicant mesures des de l'any passat, quan van detectar que el nivell de l'educació estava baixant. En aquest sentit, ha volgut posar en valor la feina que està fent el seu Departament en els últims mesos. De fet, ha arribat a afirmar -sense donar detalls- que aquestes mesures ja indiquen millores en matèries com ara les ciències, l'anglès o el català. “Els resultats no són ràpids, però ja es comencen a veure”, ha dit sis dies després que Catalunya aconseguís el pitjor informe PISA dels darrers 20 anys.

Imatge de la Consellera d'Educació, Anna Simó, i Pere Aragonès

Les propostes del Govern

Anna Simó ha posat damunt la taula diverses propostes per revertir la mala situació en què es troba l'escola catalana. Més enllà de rebutjar la recuperació de la sisena hora perduda fa uns quants anys, la consellera ha defensat deu mesures que van des d'una dedicació a temps complet, fins a la millora de la formació de docents.

També reclama diversos pactes de país per avaluar el sistema educatiu, fer l'educació infantil de 0 a 3 anys gratuïta, millorar el sistema d'acollida, un pla per reduir l'abandonament escolar o un pla contra l'assetjament escolar. A més, es vol apostar per millorar els programes de lectura i les matemàtiques o crear un pla de millora de la inclusió d'alumnes vulnerables.

Per tot això, ha reclamat "fer pinya", en una petició que sembla enfocada a que els partits de l'oposició, així com els centres educatius, no utilitzin les males dades de l'informe PISA per fer política i qüestionar el Govern.

➡️ Política

Més notícies: