Primer pla de Carles Puigdemont amb cara de circumstàncies al congrés de Junts per Catalunya
POLÍTICA

L'hereva de Puigdemont es passa a la CUP

Assumpció Puig va dimitir com a cap de llista de Junts per Girona i ara mostra el seu suport a Guanyem

Arriben les eleccions municipals més obertes a Girona. Per primera vegada en dotze anys, l'entorn convergent podria perdre les eleccions i més encara després del que va passar l'últim dia de campanya. Assumpció Puig, candidata de Junts fins al setembre passat, va mostrar ahir el seu suport públic a Lluc Salellas de Guanyem, la marca de la CUP a Girona.

Girona, el feu de Carles Puigdemont

Si una demarcació representa Junts per Catalunya, és Girona. Aquest és el gran feu electoral dels juntaires i els vincles entre Carles Puigdemont i Amer, la seva població natal, i la ciutat de Girona són evidents. Puigdemont va ser alcalde de Girona abans de passar al Parlament com a diputat i després com a president de la Generalitat.

Girona va ser un feu electoral socialista fins que Carles Puigdemont va guanyar les eleccions el 2011. Després d'ell, Albert Ballesta va prendre possessió com a alcalde el 2016, però només va durar dos mesos i va ser el torn de Marta Madrenas, que va guanyar les eleccions del 2019.

Sembla que  l'alcaldia de Girona crema. Madrenas va decidir no tornar-se a presentar i només una candidata va optar a les primàries: Assumpció Puig. Aquesta arquitecte professional va ser proclamada candidata, però no va durar gaire. El setembre de 2022, fa només vuit mesos, renunciava. “No vaig anar del món professional a la política per començar a lluitar batalles internes dels partits”, va dir en un comunicat.

Poc després, es va saber que membres de Junts per Girona dubtaven a tornar a guanyar amb Puig i van començar a maniobrar per aconseguir la seva renúncia. L'escollida va ser Gemma Geis, diputada al Parlament.

La venjança d'Assumpció Puig

L'excandidata de Junts per Girona ha esperat fins a l'últim dia de campanya per executar la seva particular “vendetta”. Precisament aquest divendres 26 de maig assistia a l'últim acte de campanya de Guanyem Girona, una candidatura de diverses formacions, entre elles la CUP. El líder de les files és Lluc Salellas i sembla que té possibilitats reals de guanyar aquest diumenge. Assumpció Puig no va dubtar a mostrar-li el seu suport públic.

Salellas també va rebre el suport de l'exalcaldable del PSC a Girona Anna Pagans i de l'excandidata d'ERC en aquesta ciutat, Maria Mercè Roca.