Raül Romeva, discutint amb indepdentistes el 26 de maig de 2023 a la Ciutat de la Justícia
POLÍTICA

'Botifler' i 'provocador': Romeva surt escaldat pels seus

Independentistes s'enganxen amb Raül Romeva

Raül Romeva ha assistit aquest divendres a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per mostrar el seu suport a Josep Maria Jové i Diana Riba (la seva dona). Jové és el president del grup d'ERC al Parlament, mentre que Riba és eurodiputada per Esquerra.

Els dos van ser cridats a declarar per la jutgessa Eva Moltó arran del cas Pegasus. Els dos dirigents d'ERC asseguren que van ser espiats amb el programa Pegasus en diverses etapes. A fora, els esperaven diversos càrrecs d'Esquerra, com els consellers de la Generalitat Roger Torrent i Natàlia Garriga, així com Raúl Romeva.

A prop d'ells hi havia un grup d'activistes independentistes, coneguts com 'Teixidores per la República'. També s'hi havien concentrat perquè estaven jutjant una de les seves companyes, la Ramona, en aquell mateix moment. Segons aquest grup a Twitter, els dirigents d'ERC creien que hi eren per donar-los suport, però res més lluny de la realitat.

Veient que les Teixidores no eren precisament simpatitzants d'ERC, Romeva es va acostar a demanar silenci mentre feien diverses entrevistes a cadenes de televisió. La resposta d'aquests activistes va ser clara: no van dubtar a titllar Romeva de “botifler” i “provocador”, en unes imatges que ja s'han fet viralsa Twitter.

'Teixidores per la República' es va fer famosa per acampar durant 114 dies a Plaça Catalunya. Després de la publicació de les imatges del seu particular debat amb Romeva, els comentaris no han trigat en arribar. Només Toni Castellà, de Demòcrates, ha donat el seu suport al líder d'Esquerra.

D'altra banda, hi ha molts altres comentaris criticant ERC i Romeva, entre ells, per exemple, el de Ramón Cotarelo: