Muntatge amb un primer pla de Laura Borràs rient i de fons un pla mitjà de Sílvia Orriols somrient
POLÍTICA

Laura Borràs avala el discurs d'expulsar immigrants reincidents

Segueix la divisió a Junts pel debat migratori

El debat de la immigració ha provocat un nou cisma a Junts per Catalunya. El partit de Carles Puigdemont fa temps que es debat entre si continuar abraçant el bonisme d'ERC i la CUP, o trencar el tabú en temes com la immigració. Al rerefons hi ha també la por a Aliança Catalana, el partit de Sílvia Orriols.

Un dels sectors a la disputa dins de Junts és el que encapçala la presidenta del partit, Laura Borràs. Ella va ser una de les que va encapçalar la rebel·lió de les bases contra la decisió de la direcció de donar suport al cordó sanitari a Sílvia Orriols a Ripoll. Ara, Borràs pren també partit al debat migratori.

Els alcaldes de Junts al Maresme van donar suport a l'alcalde de Calella en la petició d'expulsar els immigrants amb delictes reincidents. Això ha revolucionat el debat sobre la crisi migratòria a Catalunya. Cada cop es fa més palpable la distància entre el Govern i l'esquerra amb el cansament dels ciutadans.

El missatge que ha retuitejat Laura Borràs

El compte de Manuel García a X ha plantejat una reflexió sobre el debat migratori, i Laura Borràs ho ha retuitejat. Ve a dir que la relació entre immigració i delinqüència és “un problema real”. I que cal afrontar-ho per evitar que l'extrema dreta el faci servir per alimentar l'odi i la xenofòbia.

"L'esquerra ha anatemitzat aquest debat deixant el terreny abonat als ultres perquè cali el discurs populista que assenyala un col·lectiu vulnerable com l'enemic", diu el missatge. “Ara es planteja la problemàtica de la delinqüència multireincident. Ha faltat temps per eludir el debat acusant els seus promotors de pujar al carro del populisme i la xenofòbia”, afegeix.

Tot i això, adverteix que “el problema és real, especialment en algunes localitats i barris”. Segons la seva opinió, el problema de la multireincidència és que, després de ser detinguts per la policia, els delinqüents entren el jutjat per una porta i surten al carrer per una altra. “Deixant clar que la condició de delinqüent no atorga una raça, origen, religió o classe social”, planteja una darrera reflexió.

Expulsió dels multireincidents estrangers

Per acabar amb la impunitat dels multireincidents, defensa la presó per a nacionals o estrangers comunitaris, i presó i expulsió per a estrangers no comunitaris. "En paral·lel", afegeix, "s'hauria d'abordar de forma realista el debat necessari sobre la marginació, l'exclusió social i la reinserció". A més, demana prendre “mesures eficaces” per combatre la gran delinqüència econòmica.

A localitats com Calella i Malgrat de Mar la població s'ha multiplicat en qüestió de dies i hi ha hagut un preocupant repunt de la violència i la inseguretat. Les autoritats asseguren que estan desbordades i els veïns estan cansats dels discursos bonistes. A Junts ha tornat a esclatar el debat, i cada cop hi ha més dubtes sobre la posició a prendre.