Muntatge amb un pla mitjà curt d'Anna Grau parlant amb uns micròfons al davant i un altre pla mitjà curt d'Anna Erra amb cara de circumstàncies
POLÍTICA

Ciutadans acusa Anna Erra de 'tracte vexatori' per expulsar Anna Grau

Després de fer fora Anna Grau del faristol del Parlament, la formació taronja presenta una queixa formal a la taula carregant durament contra la presidenta de la cambra catalana


Ciutadans ha presentat una queixa formal per l'expulsió d'Anna Grau del faristol del Parlament per part de la seva presidenta, Anna Erra. Al document, al qual ha tingut accés E-Noticies, els taronges parlen de "tracte vexatori" cap a la diputada. Així mateix, sol·liciten a la mesa del Parlament que es posi d'acord sobre la simbologia que es pot fer servir o no en les intervencions.

Dues banderes i un poema: l'expulsió

Tot va passar fa aproximadament un mes, durant un debat al Parlament sobre una moció de la CUP als drets lingüístics. Era el torn de Ciutadans, que per boca d'Anna Grau es va referir a la moció com a "monument a la hispanofòbia".

En un moment donat, va començar a recitar un poema de Salvador Espriu alhora que col·locava una bandera espanyola i una altra catalana. La presidenta Erra va interrompre immediatament el seu discurs i la va cridar a l''ordre'. Grau va continuar la seva intervenció fins que "se li va acabar el temps per no fer cas de la presidenta", en paraules d'Erra.

Finalment, la presidenta li va dir que tingués respecte a la institució "perquè, si no, el proper dia potser no la deixarem ni actuar". Davant d'això, Ciutadans va avançar que presentaria una queixa formal a què ara ha tingut accés E-Notícies.

La queixa de Ciutadans a taula

El document el signen Carlos Carrizosa com a líder del partit a Catalunya i Anna Grau, i parla de 'la manera tan poc professional amb què es va conduir la Sra. Erra'. Aquesta queixa ve a mostrar la seva sorpresa perquè es pugui amonestar un diputat per mostrar una bandera nacional i una altra autonòmica, les dues oficials. En aquest sentit, defensen que hauria de regir "el criteri d'interpretació del Reglament, segons el qual està permès tot allò que no està expressament prohibit".

Així mateix, parlen del "sense cap mena de dubte contradictori" comportament de censurar la intervenció de Grau i no la de tants altres símbols que han poblat recentment el Parlament. Es refereixen als llaços grocs que durant un temps hi va haver en substitució d'alguns parlamentaris empresonats de Junts i ERC. Així com a les habituals mostres de missatges amb eslògans polítics que apareixen a les samarretes, especialment per part de membres de la CUP.

Per tot això, sol·liciten formalment a la mesa del Parlament que resolgui uns criteris sobre la simbologia al Parlament. En cas contrari, diuen els taronges, "es podria col·legir que la Presidència del Parlament actua esbiaixadament".

➡️ Política

Més notícies: