Fotomuntatge amb les cares de Jordi Basté i Irene Montero al capdavant i de fons una imatge difuminada d'un ple del Congrés
POLÍTICA

Jordi Basté demana perdó per una pregunta que ha fet a Irene Montero sobre la família

El periodista de RAC1 s'ha disculpat amb Irene Montero a les xarxes socials després de preguntar-li per la conciliació familiar

Polèmica a RAC1. Irene Montero acudia aquest dilluns, 18 de desembre, a la ràdio privada catalana per ser entrevistada per Jordi Basté a 'El món a RAC1'.

L'exministra d'Igualtat avançava aquest cap de setmana passat que es presentaria a les primàries de Podemos com a candidata per a les properes eleccions europees del 2024.

Tot i això, durant l'entrevista, que pretenia aprofundir en aquest tema, Jordi Basté feia una pregunta a Irene Montero que feia esclatar ràpidament les xarxes socials.

Eren molts els oients de RAC1 els que, després d'escoltar les paraules del periodista català, n'han demanat una rectificació immediata, que es produïa tan sols uns instants després.

Jordi Basté es disculpa amb Irene Montero

Jordi Basté entrevistava aquest dilluns, 18 de desembre, Irene Montero a 'El món a RAC1'. Ha estat després de l'anunci d'aquesta el cap de setmana passat sobre la seva intenció de presentar-se a les eleccions europees del 2024.

L'exministra d'Igualtat serà la candidata de Podemos a la UE, si la militància ho aprova primer a les primàries del partit. I després d'una llarga conversa sobre el tema, Jordi Basté li ha preguntat finalment sobre conciliació familiar.

"Una última pregunta. Irene Montero va a Europa, entra a Europa, serà eurodiputada... Molt bé", començava el periodista la qüestió. "Com et plantejaràs el tema de les criatures? Te les emportaràs cap a Brussel·les, hauràs de viure a cavall entre aquí i allà...? Com t'ho faràs?".

Tot i això, Irene Montero no semblava alarmada després d'aquestes paraules, i responia amb normalitat. "Doncs faré, jo crec, que com moltes eurodiputades i eurodiputats, i com moltes famílies també que tinguin feines en què calgui viatjar més o menys", deixava clar.

"Els problemes de conciliació són molt grans i el que farem com totes les famílies és organitzar-nos tan bé com sigui possible, tenir una xarxa familiar i d'amics i d'amigues amb què poder donar-nos suport".

Però aquesta no ha estat una pregunta exempta de polèmica. Després de la indignació de molts oients, Jordi Basté apareixia uns minuts després de l'entrevista al seu compte de X (abans Twitter) per disculpar-se amb la política per la qüestió sobre conciliació familiar.

"Demano disculpes per una pregunta a Irene Montero que no hauria d'haver fet i als oients per fer-m'ho veure", començava les seves disculpes Jordi Basté a través del seu compte de l'esmentada xarxa social.

"Conec la seva família i li he fet la pregunta (com s'ho farà amb la canalla si surt eurodiputada). Encara queda molt camí i avui he estat jo qui ho ha demostrat", tancava Jordi Basté.

➡️ Política

Més notícies: