Primer pla de Jan Laporta visiblement preocupat
POLÍTICA

Laporta torna a treure l'estelada per defensar-se

El president del Barça creu que hi ha una campanya per comprar el club

Joan Laporta mai no defrauda. El president del FC Barcelona ja ens té acostumats als discursos on l'emoció es barreja amb certa demagògia i més en aquesta segona etapa. Si Laporta ja era impredictible el 2003, el nou Jan és una caricatura que de vegades tapa una gestió arriscada però que en certa manera ha donat alguns fruits.

Les polèmiques persegueixen el Barça des de fa anys. La gestió de l'anterior junta encara passa factura i els vaivens de Laporta tampoc ajuden gaire a calmar les aigües. El cas Negreira, les obres del nou Camp Nou o l'adeu de directius són a l'ordre del dia. L'enfrontament amb Tebas és doblement important, ja que obliga el Barça a anar de la mà de Florentino i el limita per fitxar i inscriure jugadors.

Laporta ha parlat de tots els seus fronts oberts a El Factor Clau de TV3, un nou programa del seu amic Xavier Sala i Martín. Tot i quedar clar que hi ha alguna cosa rara en el pagament de milions d'euros a àrbitres, per a Laporta hi ha una mà negra. "El Cas Negreira és una campanya contra el Barça.Li dic que no signem amb CVC, afortunadament, perquè hipotecava el Barça durant 50 anys", assegura.

El president del Futbol Club Barcelona s'apunta a les teories de la conspiració i creu que l'objectiu és convertir el Barça en una SAD. No concreta qui exactament, però ho relaciona amb l'independentisme. "Catalunya pot estar dins de l'Estat, però tot i així alguns no aconsegueixen pair els elements que defineixen la nostra catalanitat", diu Laporta. "No poden pair que un dels elements de la catalanitat sigui el Barça i intenten quedar-se'l per tots els mitjans", afegeix.

Tot i no dir qui estaria darrere d'aquesta operació per privatitzar el Barça i comprar-lo, Javier Tebas és l'enemic. "Una de les condicions era que Tebes es quedava, primer per 15 anys i després per vuit. El seu salari dobla el de presidents de bancs. Se'ns deia que si fèiem aquesta operació ens donaria fair play, el 15 per cent. Ens deia que si no firmàvem no podríem fitxar o ens ho posarien més difícil”.

El problema, doncs, del Barça, segons Laporta, és el seu catalanisme. Segons ell, això provoca tanta animadversió que algú –algun ogre maligne– el vol comprar per acabar amb la seva ànima. En definitiva, Jan en estat pur.

➡️ Política

Més notícies: