Joan Ignasi Elena amb ulleres i vestit fosc es toca el front mentre sembla estar en una reunió o conferència.
POLÍTICA

La justícia torna a parar els peus a Joan Ignasi Elena

Els sindicats celebren la decisió dels tribunals i es defensen de l'acusació que fan política

Fa dos mesos era notícia que la justícia havia acceptat de manera íntegra les mesures cautelars proposades pels sindicats contra el nomenament d'Eduard Sallent com a Major dels Mossos. Una jutgessa de Barcelona va entendre que les sospites dels sindicats estaven fundades i que es podia tractar d'un nomenament polític.

A més d'obrir-se el procés de selecció només dos dies abans de les eleccions, la convocatòria semblava feta a mida de Sallent. De fet, una altra de les candidates al càrrec, l'agent Alícia Moriana, també va presentar un recurs contra aquest procés fantasma i que el jutge va acceptar.

En total, va haver-hi tres recursos i el primer a acceptar-se va ser el dels sindicats SAP-FEPOL i SME-FEPOL. I ara s'ha acceptat un segon recurs presentat pel sindicat de comandaments COPCAT. El nomenament de Sallent, doncs, queda doblement suspès de manera cautelar.

Defensar el “prestigi” dels mossos

Segons han informat els sindicats a través d'un comunicat, “la Magistrada considera oportú paralitzar la convocatòria en tant que no fer-ho, podria generar greus perjudicis tant per a l’Administració com per a terceres persones”.

Així mateix, i com ja han fet diverses vegades, els sindicats han retret la seva actitud al Departament d'Interior. "No han estat poques les vegades que el Departament d’Interior ha verbalitzat (en actes públics fins i tot) que SAP-FEPOL i SME-FEPOL hem deixat de ser organitzacions sindicals i fer sindicalisme, per convertir-nos en un actor polític (sense saber ben bé què es vol dir amb aquesta afirmació)" .

Primer pla de Joan Ignasi Elena parlant i alçant el braç dret cap endavant

Davant d'aquesta acusació, responen que els agents de mossos i els seus sindicats també vetllen pel “prestigi de la institució” i que als fets es remeten. De moment, el jutge els ha donat la raó per partida doble. “Creiem que en cap cas no hauríem d'haver arribat a aquesta situació”, es lamenten.

Per la resta, els sindicats es mantenen ferms a la seva postura. “Exigim al Departament que acati les mesures cautelars, reflexioni sobre la seva actitud i no ens exposi més, a episodis com aquest”. La pilota és ara al despatx del conseller Elena, principal valedor del nomenament impugnat d'Eduard Sallent.

➡️ Política

Més notícies: