Pla detall dels Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

La justícia desautoritza el Govern per haver castigat un mosso 'no indepe'

Revés judicial a la Generalitat pel tracte a un agent dels Mossos que se sent assetjat per motius ideològics

La justícia ha hagut de parar els peus al Govern que volia castigar un agent dels Mossos d'Esquadra. Segons el policia en qüestió, els comandaments del cos l'estan assetjant per motius ideològics. I és que, tal com denuncia, li retreuen el fet d'“haver retirat massa urnes i identificar molta gent” el passat 1 d'octubre del 2017.

Segons el seu relat, el problema d'aquest mosso va començar quan es va conèixer que la seva parella era Inma Alcolea, a qui van titllar de “mossa constitucionalista”. Alcolea ja no forma part del cos dels Mossos d'Esquadra després de denunciar “l'assetjament i fustigació” que va rebre per part dels seus caps. Ara és la seva parella qui denuncia el calvari que està patint.

La justícia evita la sanció que volia imposar la Generalitat

El cas, publicat per okdiario, és que aquest agent dels Mossos d'Esquadra va denunciar que la parella i la filla havien perdut el DNI. I aquí van començar els problemes. Perquè la direcció del cos el va acusar d'un delicte. Concretament, d'haver obert un atestat a favor de la seva dona.

Per aquest motiu, a l'agent li va caure una multa de més de 3.000 euros que li van descomptar del sou. I, a més, també el van suspendre de les seves funcions durant un mes. Ell va decidir denunciar aquest càstig i ara el jutjat Contenciós Administratiu 3 s'ha pronunciat al respecte.

La justícia ha decidit donar raó a l'agent i assenyalar l'actuació de la direcció dels Mossos d'Esquadra. Aquest jutjat considera que denunciar la pèrdua del DNI de la parella no és un atestat. Per tant, el mosso no va cometre cap delicte sobre això.

Així, doncs, el jutge ha decidit anul·lar el càstig imposat per la Generalitat a l'agent. A més, el cos dels Mossos d'Esquadra han de pagar les costes del procés, valorades en 1000 euros.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

La dona de l'agent denuncia que 'estem en una guerra de desgast'

Segons explica l'afectat i la seva parella a okdiario, l'origen del càstig és clarament ideològic. “Estem en una guerra de desgast”, denuncia Inma Alcolea. Per a ella, els motius d'aquesta situació és provocada “pel fet de no ser independentistes”. L'exmossa assegura que “la Generalitat actua de manera diferent si ets un mosso independentista o constitucionalista”.

➡️ Política

Més notícies: