Captura del vídeo del moment en què una força de seguretat empeny un ciutadà amb una samarreta ideològica catalana
POLÍTICA

Junts es tira definitivament a la muntanya

Un diputat presumeix dels tumults contra el rei

Han quedat lluny aquells temps en què CiU representava el partit de l'ordre i era la CUP qui liderava els avalots. Ara són els postconvergents els que es tiren a la muntanya. El polèmic diputat de Junts Salvador Vergés presumeix a les xarxes socials dels aldarulls amb motiu de la presència del rei Felip VI a Girona.

Les protestes violentes dels antimonàrquics quan els reis van a Catalunya ja són un costum. Fins ara era l'Esquerra Independentista qui des de les seves organitzacions dirigia els tumults. Però ara Junts ha pres la iniciativa.

El rei Felip VI ha estat aquest dimecres a Caldes de Malavella (Girona) per lliurar els premis de la Fundació Princesa de Girona. Grups de radicals van intentar rebentar l'acte, però només van aconseguir reunir unes desenes de persones. Entre ells Salvador Vergés, que apareix com a protagonista en una picabaralla amb la policia.

Camp a través

La Coordinadora Antimonàrquica va convocar una manifestació dues hores abans del lliurament de premis. Els manifestants van intentar arribar fins al Camiral Golf & Wellness, l'hotel on es feia l'acte. Un gran desplegament d'antidisturbis de Mossos va protegir la seguretat de l'esdeveniment.

Un grup de manifestants es van despenjar i van intentar burlar els controls policials a través del bosc. En el seu intent d'acostar-se al monarca s'han produït diverses picabaralles amb la policia autonòmica. En un d'aquests aldarulls s'aprecia Vergés abillat amb una estelada i forcejant amb una agent.

"Que complicat és això d'anar a saludar el golfo al Golf", ha ironitzat a les seves xarxes socials.

El mateix diputat de Junts, hores abans, va fer una crida a la manifestació referint-se al rei com a “dèspota i repressor, màxim representant de l'estat invasor a Catalunya”.

Qui és Salvador Vergés

Salvador Vergés es va presentar de número 3 per Junts a la demarcació de Girona a les darreres eleccions catalanes. És diputat del partit de Carles Puigdemont i un assidu a les polèmiques i els aldarulls.

A aquest diputat li va la marxa. En una ocasió va aparèixer emboçat amb l'estelada i amb una metralleta de joguina a la mà. També va participar als talls de carretera després de la sentència del procés, i es va plantar a la terra com una ceba.

Vergés es defineix a si mateix com a activista, considera que els catalans són “diferents” als espanyols, i “s'avergonyeix” de portar DNI espanyol. Vota en contra de mocions amb què està d'acord només perquè estan redactades en castellà. I com es veu, encapçala el Junts més desmelenat i tirat a la muntanya.

➡️ Política

Més notícies: