Muntatge amb jordi turull pensatiu amb les càrregues policials de l'1 d'octubre a Catalunya de fons
POLÍTICA

Junts ja prepara el terreny: 'Sense renúncies'

El partit de Carles Puigdemont comença a justificar l'acord amb el PSOE

Junts per Catalunya anunciarà les pròximes hores un acord amb el PSOE per investir Pedro Sánchez. La inclusió dels casos de 'lawfare' a l'amnistia han desbloquejat l'acord d'investidura. El partit de Carles Puigdemont comença a aplanar el terreny per vendre el pacte entre els seus.

No n'hi ha per menys. Després de filtrar-se l'acord s'ha desfermat una campanya contra la traïció i la rendició de Junts, i anomenant botifler Carles Puigdemont. L'independentisme està en peu de guerra i anuncien la mort del processisme i l'inici d'una nova etapa.

Conscients de la transcendència del moment, a Waterloo fa dies que estan preparant la justificació de l'acord amb el PSOE. Els juntaires volen vendre'l com un èxit històric que obre la porta a la independència de Catalunya. Els dirigents del partit ja estan preparant el terreny per justificar-ne la decisió.

'Camí sense retorn'

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha llançat un missatge significatiu després de la filtració. “Un dia com avui, 9 de novembre del 2014, Catalunya va començar un camí sense retorn. Sense renúncies, amb persistència i determinació, ens en sortirem”, diu la mà dreta de Puigdemont en un tuit.

Turull fa referència al 9-N, una data simbòlica a l'ideari processista per la consulta promoguda pel llavors president Artur Mas com a alternativa al referèndum. Junts intenta així vendre un missatge d'optimisme davant de la frustració d'amplis sectors de l'independentisme. “Un camí de desengany i frustració, enganyats amb falses promeses reiteradament”, diu un dels comentaris a la publicació.

L'obsessió de Waterloo és que Junts no es pugui equiparar a ERC. Això explica el retard de l'anunci dijous passat, quan Puigdemont va ordenar suspendre l'acord per evitar quedar eclipsat pel d'Esquerra. Però a l'independentisme comença a quallar la idea que Junts ha acabat com els de Junqueras i Aragonès.

Un nou espai

La decisió d'investir Pedro Sánchez pot acabar sortint molt cara a Junts per Catalunya. Les bases de l'independentisme més radical criden a no votar més els de Puigdemont, igual que ERC i la CUP. Això obre un nou espai per a opcions com ara la llista cívica o l'independentisme identitari.

Muntatge amb la presidenta de l'ANC amb Carles Puigdemont i Silvia Orriols als costats i al parlament català de fons

Clara Ponsatí, Aliança Catalana o l'ANC es disputaran aquest quart espai independentista per enterrar definitivament el processisme. El seu objectiu és renovar el lideratge de l'independentisme per recuperar l'esperit de l'1 d'octubre. Un esperit que, segons ells, han traït els partits processistes.

Mentrestant, a Junts només li queda la carta del retorn messiànic de Puigdemont a Catalunya per disputar l'hegemonia a les eleccions autonòmiques del 2025. L'acord amb el PSOE suposa, de facto, el retorn dels postconvergents al joc polític a Madrid. I això és precisament el que intenten tapar amb missatges com el de Turull.

➡️ Política

Més notícies: