Muntatge amb el polític català Carles Puigdemont, molt somrient, amb un recopilatori de tuits mostrant el rebuig al pacte amb el PSOE
POLÍTICA

'Puigdemont botifler'

Indignació indepe per l'acord entre el PSOE i Junts

La filtració de l'acord d'investidura PSOE-Junts que s'anunciarà aquest migdia ha provocat les ires a l'univers independentista. Els comentaris s'acumulen a les xarxes socials, on “Puigdemont botifler” ja és tendència. Junts haurà d'explicar molt bé el pacte, o li acabarà sortint molt car.

Molts ja equiparen Junts per Catalunya amb ERC i el nom de Sílvia Orriols o la llista cívica comencen a sonar amb més força. Altres confien cegament en l'expresident i prefereixen esperar conèixer el contingut de l'acord. Però ara com ara predomina la sensació de decepció cap a Puigdemont.

Segons es va coneixent, la llei d'amnistia es registrarà la setmana que ve abans de la investidura de Pedro Sánchez. Junts ha perfilat tots els detalls, inclosa la inclusió de Puigdemont malgrat la imputació per terrorisme. El reconeixement de la nació catalana i el dret a decidir són els altres eixos de l'acord que s'anunciarà avui.

'Quina baixada de pantalons'

"Quina baixada de pantalons, un botifler de manual", diu un comentari després de conèixer l'acord d'investidura. "Botifler", "Gos de Sánchez" i "traïdor" són alguns dels improperis més repetits ara mateix a Twitter contra Carles Puigdemont. També carreguen les tintes contra Junts, amb missatges com “adéu” o “mai més”.

Molts pensen com Gemma, una usuària que diu que “qualsevol acord amb els espanyols és perjudicial per al país”. Afegeix que “ja pot explicar el que vulgui, que els fets el desmentiran”, i que Puigdemont és “un botifler més”. No són pocs els que adverteixen que l'acord tindrà conseqüències.

“En el fons tinc ganes que Junts regali els vots al PSOE després de tot aquest infumable teatre on presumien de no ser uns venuts com ERC. Per fi es treuen la careta i demostren a tots el que alguns ja sabíem. Que són uns traïdors de merd*”, diu un missatge que ho resumeix tot.

Inquietud a Junts per Catalunya

De moment, Puigdemont s'ha limitat a recomanar un poema de Salvador Espriu després de conèixer l'acord. “Deixar de ser aquell gos mesell que llepava la mà aspra que li ha fermat tant de temps, i esdevenir únic senyor. Això és el que ens mou des que fa nou anys vam començar a tornar a caminar”, diu.

A Junts són conscients de la transcendència del moment i fa dies que preparen la justificació de l'acord. Aquest migdia està prevista una compareixença per explicar l'acord des de Brussel·les. La sensació és que avui comença una nova etapa de la política catalana, amb el processisme tocat de mort.

Una de les conseqüències immediates podria ser la ruptura de l'espai de l'independentisme radical amb Waterloo. "Demanem que no s'invisti Pedro Sánchez i es reafirmi el compromís del mandat de l'1-O", deia fa tot just unes hores l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'entitat podria complir ara la seva amenaça de presentar-se a les pròximes eleccions amb una llista cívica.

➡️ Política

Més notícies: