Míriam Nogueras en una roda de premsa a Tarragona
POLÍTICA

Junts prefereix que governin PP i Vox

Míriam Nogueras descarta investir Pedro Sánchez

Com pitjor, millor, que diria Mariano Rajoy. Junts per Catalunya mostra les cartes i deixa clar que prefereix un Govern del Partit Popular i Vox per poder anar a la contra. A falta de relat, sembla que els processistes només confien mantenir la Generalitat a costa de la confrontació. Això és el que ha defensat aquest divendres la candidata de Junts a Madrid, Míriam Nogueras .

"Estem a l'escenari que no es pot investir Pedro Sánchez. Ha mentit tothom. Ha mentit els seus socis de 'Podemos', els partits catalans que li van fer confiança", assegura Nogueras.

Descartat, doncs, investir Pedro Sánchez, l'alternativa és un Govern d'Alberto Núñez Feijóo i Abascal. El més previsible, però, és una victòria àmplia de la dreta, de manera que la decisió de Junts no serviria per a res.

Sembla que aquesta és l'estratègia de Junts per Catalunya a curt termini: la confrontació amb un Govern central de dretes. "La taula de diàleg que ha quedat en res... No hi ha agenda del retrobament... No només no compleix sinó que no paga", manifesta la candidata de Junts.

Si Pedro Sánchez ja tenia complicat l'accés a la Moncloa, sense els vots de Junts ja seria una missió impossible. Però ja sabem que la política dona moltes voltes i l'escenari que avui presenta Míriam Nogueras pot variar per art de màgia.

De moment Junts aposta per la confrontació a Madrid mentre que a Catalunya aposta per “un reset” entre els independentistes. "El pla de Junts és que Catalunya es converteixi en un estat independent. Com? Es fa des de Catalunya. L'autodeterminació no te la regalarà ningú", assegura Nogueras.

A falta de concretar exactament aquest pla, Junts per Catalunya segueix navegant entre les seves dues aigües. Míriam Nogueras representa aquest sector més radical, menys polític i va guanyar la batalla a Xavier Giró. Està en condicions de superar el 23 de juliol Gabriel Rufián, en caiguda lliure.

➡️ Política

Més notícies: