Imatge d'un acte de Vox amb Giorgia Meloni i Santiago Abascal aplaudint
POLÍTICA

Efecte meloni a Catalunya

Vox irromp a l'antic 'cinturó roig' de Barcelona

Vox no només ha irromput a Barcelona amb dos regidors, sinó també a les localitats més importants de l'àrea metropolitana. El que abans es coneixia com el 'cinturó roig'.

En aquestes, previsiblement, s'ha apropiat dels vots de Ciutadans, que han quedat pràcticament arrasats. En la històrica -i inútil- victòria d'Inés Arrimadas el 2017, l'àrea metropolitana es va tenyir de taronja.

És una mostra del que ja ha passat a Itàlia amb Giorgia Meloni, que va guanyar la presidència del govern amb vots també en barris obrers o populars.

Els 'voxeros', de fet, n'han aconseguit quatre a Mataró -on Mónica Lora va tenir un incident amb el pare d'un jugador del Barça-, tres a l'Hospitalet -feu socialista-; tres a Terrassa; dos a Cornellà; dos a El Prat del Llobregat i dos a Santa Coloma de Gramenet.

D'altra banda, tot i que no es pot considerar 'cinturó roig' per ser un dels municipis amb més renda per càpita de Catalunya, sí que n'han aconseguit dos a Sant Cugat.

On no han entrat és a Badalona, on l'efecte Albiol -ni més ni menys que 18 regidors- no ha deixat espai.

Però, a més dels dos esmentats a Barcelona, Vox n'aconsegueix tres a Tarragona, dos a Lleida i fins i tot entra a Girona, considerat un feu independentista. Tot això amb poca cobertura mediàtica, perquè TV3 no informa de les seves activitats parlamentàries o sempre s'hi refereix amb el terme “extrema dreta”.

La resta de diaris de la premsa escrita no han cobert els seus actes de campanya o els han ofert molt poca cobertura.