Primer pla del candidat del PSOE a València Ximo Puig
POLÍTICA

Càstig als barons del PSOE

Pedro Sánchez no mostra la cara durant la fatídica nit electoral

La majoria dels barons del Partit Socialista han acabat pagant la política d'aliances de Pedro Sánchez amb Podem. Els socialistes, de fet, han perdut comunitats emblemàtiques com València, Aragó, Extremadura i Canàries. Mantenen Castella-la Manxa, encara que el socialista García Page només té un escó de diferència i per pocs vots de diferència.

Imatge de José Bono abraçant i consolant a Emiliano García Page

Mentre Andalusia ha deixat de ser, sembla definitivament, un feu socialista. El 'popular' Juanma Moreno, president de la Junta, ha tornat a arrasar. El mateix passa a Múrcia -on hi va haver aquella sobtada moció de censura que va desencadenar la crisi a Ciutadans-, en què el PP també ha consolidat el seu poder.

Els socialistes només han guanyat en dues províncies: Jaén i Sevilla, però fins i tot han perdut l'alcaldia en aquesta última. El Partit Socialista només pot consolar-se amb Astúries, on Adrián Barbón continuarà amb els seus socis d'esquerra.

A Cantàbria, d'altra banda, PP i Vox també podran governar aquesta comunitat autònoma després que l'actual president, el mediàtic Miguel Ángel Revilla, hagi passat de 14 a 8.

Qui va donar la cara en una nit electoral tan fatídica per al Partit Socialista, va ser la portaveu del partit i ministra d'Educació, Pilar Alegría. Pedro Sánchez no ha comparegut davant la premsa.