Muntatge amb un pla mitjà de Joan Canadell parlant des del faristol del Parlament de Catalunya i un dècim de la loteria de Nadal al costat
POLÍTICA

Junts demana a la gent que posi el CAT a la matrícula i compri només loteria catalana

Joan Canadell torna a aturar la polèmica

El diputat de Junts per Catalunya Joan Canadell torna a la càrrega amb la polèmica de la loteria, ara ampliada. El 22 de desembre passat va animar a no comprar “loteria espanyola” perquè “només serveix per augmentar el dèficit fiscal”. Catalunya és la tercera comunitat que més dècims compra de la Loteria de Nadal, cosa que demostra com de lluny viuen de la realitat alguns polítics.

Ara, el mateix diputat anima els independentistes a “actuar com si ja fóssim un Estat en tot allò que puguem”. Posa com a exemples posar el CAT a la matrícula, només parlar català i comprar loteria catalana. Remata dient que “cal recuperar la consciència nacional”.

El diputat de Junts per Catalunya es fa ressò de l'editorial de Vicent Partal a Vilaweb sobre els petits gestos que porten a les revolucions polítiques. El director d'aquest mitjà independentista apel·la a abandonar l'apatia per impulsar iniciatives que reactivin el moviment. Una idea que ha agradat i molt Canadell.

Obsessionats amb Espanya

Junts per Catalunya ha pujat el to antiespanyolista les últimes setmanes d'una manera molt evident. Forma part de la necessària gesticulació després dels acords amb el PSOE que deixen els de Puigdemont als peus dels cavalls. Canadell és sens dubte un dels més esforçats en aquesta estratègia.

La contradicció és que Junts ha necessitat tornar a fer política a Madrid per ser alternativa a ERC a Catalunya. Això li ha fet caure en una incoherència que l'independentista pulcre no està disposat a perdonar. Per exemple, afirmen que no renuncien a la via unilateral mentre negocien amb el PSOE un referèndum pactat amb l'Estat.

Crítiques a Canadell ia Junts

Ja en el missatge contra la loteria, Joan Canadell va rebre una allau de respostes criticant la seva hipocresia. La periodista Pilar Carracelas li va respondre que “a vosaltres ja us ha tocat la loteria amb els sous que us paga Espanya”. Altres li demanaven suprimir l'impost de successions, i d'altres li van recordar que compren loteria perquè no viuen tan bé com ell.

Aquesta vegada les reaccions tampoc no s'han fet esperar, i acusen Joan Canadell d'"infantilisme ridícul" amb les seves propostes "revolucionàries" (llegeixi's la ironia). Afirmen que els polítics independentistes viuen en un univers paral·lel, i que a més enganyen la gent. "Loteria i adhesius a la matrícula, això sí que és una revolució i no la francesa", es burlen.

També reparteixen per a Vicent Partal, “el mateix que es passejava per Catalunya dient que tot estava preparat per a la independència i que tenia a les mans el dossier que canviaria la vida. Ara demana comprar loteria catalana i posar un CAT a la matrícula. que us creu és digna d'estudi”.

➡️ Política

Més notícies: