Muntatge fotogràfic amb Pere Aragonès i Sílvia Orriols
POLÍTICA

Sílvia Orriols enfonsa ERC parlant de violència masclista: 'No és feminisme, és fum'

Un vídeo de l'alcaldessa de Ripoll arrasa en xarxes: la líder d'Aliança Catalana se les té amb Esquerra en un debat sobre la violència de gènere

Sílvia Orriols ho ha tornat a fer. Un vídeo de l'alcaldessa de Ripoll deixant en evidència els seus rivals polítics s'ha fet viral a les xarxes socials. No és la primera vegada ni, segurament, serà la darrera vegada que passi. Aquesta vegada, el motiu de la discussió que ha tingut amb una regidora d'ERC es va produir en un debat sobre la violència masclista.

Com ha passat en altres poblacions, Esquerra va proposar instal·lar a l'entrada i a la sortida de Ripoll uns cartells anunciant que es tractava d'un municipi protegit contra la violència masclista. I Sílvia Orriols va mostrar el seu rebuig a la idea. "Ripoll no té tolerància vers cap violència, ni la masclista, ni de cap altre tipus. Per tant, no trobem convenient posar aquest tipus de cartelleria. Perquè el que ha de quedar claríssim és que hi ha tolerància zero amb absolutament qualsevol violència", argumentava la líder d'Aliança Catalana.

Resposta d'Esquerra i la 'zasca' de Sílvia Orriols

Chantal Pérez, líder municipal d'ERC a Ripoll, va intentar tornar a defensar la seva proposta. Ho va fer amb un discurs poc elaborat i ple de tòpics, explicant que “la violència masclista és una xacra en si mateixa i que, per tant, si volem fer polítiques feministes, el que hem de fer és lluitar” contra aquesta violència.

I aquest és el moment en què l'alcaldessa de Ripoll acaba deixant en evidència Chantal Pérez. "A mi em preocupa una mica que vostè consideri 'polítiques feministes' posar un cartell a l'entrada i sortida del poble. Perquè dubto molt que amb això s'aconsegueixi revertir la situació. Jo crec que els diners i els recursos s'han d'enfocar realment cap a polítiques reals i que tinguin una incidència a nivell pràctic i no pas en simbolisme d'aquest tipus", reivindica Sílvia Orriols.

SÍLVIA ORRIOLS destroza a ERC: "Es humo, no feminismo"

La mateixa Sílvia Orriols va compartir el vídeo de la seva intervenció a les xarxes socials i la seva publicació ja té més de 2000 'm'agrada' i gairebé 1000 comparticions. "Massa anys malbaratant recursos en simbolismes estèrils. És fum, no feminisme", escrivia la líder d'Aliança Catalana al seu compte de X.