Muntatge amb un pla mitjà de Joan Canadell parlant des del faristol del Parlament de Catalunya i un dècim de la loteria de Nadal al costat
POLÍTICA

Junts, ara també en contra de la Loteria de Nadal

Catalunya és la tercera comunitat que més dècims compra

L'obsessió de l'independentisme contra Espanya no té límit, i qualsevol ocasió és bona per seguir alimentant l'odi. Fa uns dies va ser Quim Torra qui va demanar no dir 'Nit de Nadal' o 'Nochevieja' sinó 'Nit de Nadal' o 'Nit de Cap d'Any'. Ara, el diputat de Junts, Joan Canadell, carrega contra la Loteria de Nadal.

Diu el diputat que fa anys que no compra ni un euro de la loteria “espanyola”, perquè “només serveix per augmentar el dèficit fiscal”. A més, s'atreveix a jutjar la resta, dient que no entén “com milers de catalans segueixen fent-ho”. Pel que es pot llegir als comentaris, molts no comparteixen la seva opinió.

Li recorden que el que és veritablement sagnant són impostos com el de successions, que “ofega” els catalans. Molts asseguren comprar loteria “per si ens toca poder pagar els impostos que ens claveu perquè pugueu viure de puta mare enganyant-nos”. Hi ha qui també riu que “ara resultarà que el dèficit fiscal ve de la loteria”.

La tercera comunitat on més dècims compren

Que els polítics independentistes semblen viure en un univers paral·lel és cada cop una realitat més palpable. La demostració és aquesta piulada d'un diputat de Junts contra la loteria de Nadal. I és que Catalunya és la tercera comunitat autònoma on es compren més dècims a tot Espanya.

Cinquè premi de la loteria de Nadal

Només darrere de madrilenys i andalusos, els catalans s'han gastat aquest 2023 al voltant de 500 milions d'euros a Loteria de Nadal. Això demostra la llarga tradició que hi ha a Catalunya d'una de les dates més assenyalades del Nadal. Una altra demostració del que significa crear un debat fals.

Per competir amb la Loteria de Nadal, el 2013 la Generalitat presidida per Artur Mas va crear La Grossa. Catalunya es trobava a les albors del Procés i la creació d'aquesta loteria patriòtica va ser un intent més de desmarcar-se d'Espanya. Amb els anys se n'ha evidenciat la incapacitat per competir.

La Grossa no enganxa

La Grossa va viure el seu apogeu el 2017 i el 2018, anys àlgid del Procés, quan es va incrementar un 36% la recaptació fins a superar els 30 milions d'euros. Però amb els anys la loteria catalana s'ha desinflat i està molt per sota de la recaptació del sorteig extraordinari de loteria de Nadal.

Al tuit de Joan Canadell, algú comenta que “aquests darrers anys la meva família em comprava una participació de La Grossa. Però ja els he dit que no ho facin més, amb la Generalitat col·laboracionistes, els diners van a parar igualment a Madrid”. Al diputat de Junts, com passa darrerament, li ha sortit el tret per la culata.

➡️ Política

Més notícies: