Imatge d'una persona introduint una carta d'una votació en una urna
POLÍTICA

La Junta Electoral no confia en els partits i exigeix el DNI en el vot per correu

Després de les diverses trames de corrupció a les eleccions municipals, la JEC pren una decisió dràstica

La Junta Electoral Central ha confirmat aquest dijous, 8 de juny, que serà obligatori presentar el DNI nacional per poder exercir el dret a vot per correu. La decisió de la JEC arriba després de les diverses compres de vots a les municipals, com a Melilla.

A partir d'ara caldrà mostrar el Document Nacional d'Identitat quan es voti per correu. Fins a dia d'avui, només era necessari mostrar el DNI per recollir la documentació i no quan es lliurava el vot a l'oficina de Correus.

Es tracta d'una decisió sense precedents, que arriba després de les eleccions del 28 de maig. Els cossos policials van iniciar diverses investigacions i fins i tot van detenir diverses persones per presumptament comprar vots a Andalusia, Melilla o Múrcia. Entre ells, hi havia diversos partits com el PSOE o  Coalició per Melilla en el punt de mira.

A més, la Junta Electoral Central s'ha mullat amb una altra de les patates calentes de les eleccions generals del juliol. Tots aquells que hagin pagat unes vacances per al 23 de juliol abans del 29 de maig estaran exempts de formar part d'una mesa electoral. Si tens una reserva abans del dilluns 29 de maig i has pagat part o la totalitat d'aquestes vacances, no podràs formar part d'una taula. Sempre i quan, diu la JEC, que “s'asseguri la plena integració de les taules i que es documenti la deguda anticipació del contracte, així com el suposat perjudici econòmic o greu trastorn”.