Primer pla d'Oriol Junqueras amb cara inexpressiva
POLÍTICA

Junqueras manté la confiança en Rufián per a les generals

El líder d'ERC ho ha confirmat tot i el seu discret resultat a Santa Coloma

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha comparegut aquest dilluns al matí per valorar la debacle electoral del seu partit. Les eleccions municipals han enviat una severa rectificació a Esquerra, que es converteix en la tercera força municipal en vots.

A ERC ni tan sols li va funcionar la seva aposta estrella: enviar Gabriel Rufián a Santa Coloma de Gramenet per intentar acabar amb la majoria de Núria Parlón. El líder dels de Junqueras al Congrés només ha pujat un regidor i el PSC manté la seva còmoda majoria absoluta. Després del seu més que discret resultat, s'obria l'interrogant sobre si Rufián tornaria a ser cap de llista a les classificacions generals, un debat que Junqueras ha resolt. Amb l'anunci de Pedro Sánchez de la convocatòria electoral el 23 de juliol, la decisió havia de ser imminent.

Oriol Junqueras ha estat clar: “En moltes ocasions hem dit que ens agraden les campanyes electorals perquè ens agrada parlar amb els ciutadans”, ha afirmat el líder d'ERC. Poc després, ha afegit: “El millor candidat possible per a la defensa de Catalunya i els interessos a Madrid és Gabriel Rufián”.

Gabriel Rufián exaltat en un míting amb una papereta electoral entre les mans

“La meva opinió és molt coneguda i sempre és un plaer compartir-la”, ha reblat Oriol Junqueras. Amb un posat molt seriós, els republicans han acceptat la derrota electoral, però no pensen prendre cap decisió al respecte.

Sembla, doncs, que el viatge de Gabriel Rufián a Santa Coloma de Gramenet serà breu. No se sap quin paper pensa jugar a l'ajuntament, ni si serà regidor durant tot el mandat. Sembla difícil compaginar el seu escó al Congrés dels Diputats amb el de líder de l'oposició a Santa Coloma.