Imatge del fundador de Terra Lliure Fredi Bentanachs amb Xavier Trias
POLÍTICA

De fundar Terra Lliure a ser regidor de Junts

Bentanachs va formar part de la banda armada Terra Lliure i va passar per la presó durant els anys 80


A vegades la vida fa emprendre els camims més inesperats. Que li ho preguntin a Fredi Bentanachs. L'exfundador de la banda armada Terra Lliure ha passat aquest 28-M a ser regidor de Junts a Sanaüja, un petit poble de 462 habitants, a la comarca de la Segarra, a Lleida.

L'elecció de Junts a Sanaüja és polèmica, ja que Bentanachs sempre ha mantingut el seu activisme rigorosament. En els anys de boom del procés, el seu passat a Terra Lliure ha anat acompanyat d'aparicions en tota mena en actes sobiranistes.

També cal destacar que Bentanachs va passar cinc anys a la presó als anys 80 acusat de pertinença a una banda armada i tinença d'armes. També té antecedents per amenaçar polítics no independentistes.

Una majoria aclaparadora

Bentanachs, que va formar part de la banda armada Terra Lliure entre 1978 i 1991, ha entrat al consistori lleidatà gràcies a l'aclaparadora majoria que va aconseguir el partit Carles Puigdemont a Sanaüja. I és que es va presentar com a número cinc de la candidatura de Junts el passat 28-M i va acabar obtenint una regidoria.

Junts per Catalunya va aconseguir sis escons a la localitat de Sanaüja, mentre que ERC es va haver de conformar amb un.

Bentanachs i unes eleccions polèmiques

Bentanachs és i ha estat habitual en els actes sobiranistes. Duent el seu activisme al límit, fins i tot va arribar a equiparar la situació d'Ucraïna amb la de Catalunya.

“És immoral que els nens parlin en castellà feliçment als patis de les escoles catalanes. Ens estan assassinant. És un genocidi, no el d'Ucraïna, no... El nostre, que l'estem vivint i a ningú li importa. Ens estan assassinant, ens estan massacrant”, va dir.

➡️ Política

Més notícies: