Muntatge de fotos de Juan Roig, en primer pla i amb rostre somrient, i de fons una imatge de Pedro Sánchez amb rostre seriós
POLÍTICA

Juan Roig, propietari de Mercadona, sorprèn en valorar la investidura de Pedro Sánchez

“Si això d'Espanya passés a Portugal, estaríem ralentint les inversions”, ha afirmat Juan Roig sobre la situació política actual


El movimient ‘Quiero Corredor’, liderat per l'Associació Valenciana d'Empresaris, està advocant pel corredor mediterrani avui, 16 de novembre, a Madrid.

Allí, el president de Mercadona, Juan Roig, ha aprofitat per aparèixer públicament. En la seva compareixença ha opinat sobre la investidura de Pedro Sánchez, celebrada aquests dies a la capital espanyola.

Imatge del president del Govern, Pedro Sánchez, en una compareixença

Juan Roig, de Mercadona, té la seva opinió

Juan Roig ha explicat que amb l'escenari actual, a un altre país, les seves decisions empresarials es veurien afectades. “Si tinguéssim aquest problema a Portugal, alentiríem les inversions”, ha admès.

A l'avaluar el clima polític actual, ha destacat que s'està aconseguint una divisió entre els espanyols. Això no és beneficiós ni per a l'economia, ni per a Espanya, ni per als ciutadans.

També ha posat èmfasi que els empresaris i els treballadors són els generadors de riquesa i ocupació al país. Subratllant així, la necessitat de comptar amb un marc d'estabilitat per assegurar el desenvolupament econòmic i la creació d'ocupació.

Finalment, el president de Mercadona ha assenyalat que la classe empresarial espanyola “necessita els polítics que ens donin tranquil·litat i, sobretot, que no ens posin pals a les rodes”. Cal recordar que el Gobierno de Sánchez y Yolanda Díaz ja han avisat que les seves mesures estrella es pagaran amb impostos a les empreses i als grans capitals.

Retards amb el Corredor del Mediterrani

El valencià és líder de la protesta empresarial a favor del corredor mediterrani. “Estem una altra vegada intentant explicar a la societat civil que aconseguim fer un corredor mediterrani, hi som el 50% de la riquesa del país”, ha dit amb contundència.

El president de Mercadona ha expressat la seva frustració amb la lentitud a l'avenç del Corredor del Mediterrani. Va comparar el cas amb el clàssic clixé cinematogràfic “va més lent que el cavall del dolent”.

Sobre els constants retards en la construcció del Corredor Mediterrani, Juan Roig ha fet broma. Ha suggerit que podrien rebre el rècord Guinness per anar tantes vegades a reclamar la finalització de les obres.

Roig va concloure la seva compareixença amb un to d'escepticisme, dient: “Tothom diu que sí, que d'aquí a dos anys. A veure si el 2025 ja hi som”.

Primer pla d'un tren de Renfe

Vicente Boluda demana una consulta sobre els pactes de Pedro Sánchez

D'altra banda, Boluda, president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), ha proposat fer una consulta ciutadana. La seva idea és preguntar sobre l'acord aconseguit per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Gobierno. Boluda sosté que seria “la decisió més encertada” perquè el Gobierno pugui conèixer l'opinió majoritària de la ciutadania.

Ha comentat que vivim un moment cabdal per al futur d'Espanya. Per tant, Boluda ha expressat la seva preocupació per la dinàmica política actual que critica el paper dels empresaris i menysté la separació de poders.

El president de l'AVE insta la societat civil a no quedar-se indiferent. També assenyala que els pactes d'investidura amb Sánchez porten el país a l'abisme. Considera aquests acords com una enorme irresponsabilitat política. A més, ha criticat que les decisions importants per al país no van ser discutides adequadament.

Muntatge de Puigdemont i Pedro Sanchez amb el Decret de Nova Planta de fons
➡️ Política

Més notícies: