Muntatge de fotos de José María Aznar amb cara seriosa i el logotip de Vox al costat, envoltat d'un cercle amb els colors de la bandera d'Espanya
POLÍTICA

José María Aznar assenyala els tres errors de Vox

L'expresident torna a carregar durament contra els d'Abascal

José María Aznar, expresident del Govern i tòtem del PP, va ser un dels ariets contra Vox durant la campanya del 23-J. Aznar té una gran ascendència des del centre-dreta fins a l'extrem que representa Vox. Les seves opinions contra el partit d'Abascal van ser determinants per desactivar la fugida de vots del PP cap a la dreta.

Passada les eleccions, Aznar reapareix per recolzar Feijóo en el seu pitjor moment. En un editorial a la FAES, ha cridat a la calma després dels rumors de relleu en el lideratge del partit. L'expresident recorda que han guanyat les eleccions amb 8 milions de vots i que acumulen més poder territorial que mai.

Aznar culpa Vox del creixement de l'esquerra, ja que “ha representat tot allò que els socialistes volien difondre per estendre la por a una alternativa de Govern”. En aquest sentit, ha assenyalat els tres errors comesos a parer seu per la formació patriòtica.

Aznar torna a la càrrega contra Vox

Amb un to molt dur, José María Aznar critica els dirigents de Vox per la “reacció agressiva i absolutament acrítica davant la pèrdua de 19 escons”. Per a l'expresident, aquesta actitud “només es pot explicar” en els seus tres grans errors.

El president de Vox, Santiago Abascal, intervé durant l'acte de cloenda de l'Assemblea General del partit, al Recinte Firal d'IFEMA MADRID, el 24 de juny de 2023

En primer lloc, esmenta “la seva erràtica deriva” que hauria portat el partit d'Abascal a frenar l'ascens de la dreta. En segon lloc, critica “la seva confusió estratègica” que hauria impedit sumar més espanyols al projecte conservador. En tercer lloc, esmenta "la frustració creixent d´un projecte que va sorgir amb l´objectiu de substituir el PP".

Al PP hi ha un corrent d'opinió important que considera que Vox suposa un llast per a les aspiracions d'una alternativa conservadora a Espanya. Viuen als d'Abascal com un partit excèntric i sense un programa seriós i atractiu. Creuen a més que no només resten diputats a la dreta sinó que són una fàbrica de vots per a l'esquerra.

Aznar llança un avís seriós a Espanya

Aznar s'ha posicionat clarament a favor que Feijóo intenti formar una majoria al Congrés dels Diputats. Aznar anima el candidat a la presidència a presentar un projecte per a Espanya i defensar-lo al debat d'investidura.

Muntatge de fotos de Pedro Sánchez, amb cara trista, aixecant la mà dient adéu amb el logo del PSOE de fons

L'alternativa, adverteix, és “un veritable procés destituent que suposarà la dissolució de la Constitució Espanyola” en mans de l'esquerra i el separatisme. L'expresident lamenta que el PSOE “trenca amarres de manera irreversible amb tots els consensos fundacionals del nostre sistema constitucional”.

La FAES adverteix del perill d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya i al País Basc, que dinamitaria "el sistema de convivència" dels espanyols. Això exigirà grans energies que deixaran Espanya “incapacitada per afrontar els grans desafiaments col·lectius que condicionaran decisivament el nostre futur”.

➡️ Política

Més notícies: