Primer pla de Jordi Turull amb cara de circumstàncies
POLÍTICA

Jordi Turull, ingressat d'urgència després de patir un infart

El líder de Junts està ingressat en un centre hospitalari, on els metges li estan practicant un cateterisme


Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya, ha estat ingressat a l'Hospital de Bellvitge a conseqüència d'una insuficiència cardíaca. Segons ha informat el seu partit en un breu comunicat, el polític català s'ha sentit indisposat durant el matí d'aquest dilluns, 26 de febrer.

Turull tenia programades diverses reunions i era a Sant Feliu de Llobregat. Finalment, ha estat traslladat a l'Hospital de Bellvitge, on ha quedat ingressat. Segons Junts, en aquests moments els professionals mèdics li estan practicant un cateterisme.

Principal negociador de la Llei d'Amnistia

Actualment, Turull té 57 anys i exerceix com a secretari de Junts des del juny del 2022. En la seva anterior etapa va ser conseller de Presidència i portaveu del Govern de Carles Puigdemont. Després de l'1 d'octubre, va ser empresonat i jutjat, fins que va sortir en llibertat després de ser indultat pel Gobierno de Pedro Sánchez.

En aquest sentit, la seva figura és clau en el procés de negociació d'una hipotètica llei d'amnistia amb el PSOE. El principal objectiu és que la norma empari també Carles Puigdemont, davant d'una possible condemna per terrorisme en el cas Tsunami Democràtic.

Un dels primers a reaccionar davant de la notícia ha estat l'exconseller Josep Rull. A través del seu perfil oficial a X (abans Twitter), el també advocat ha escrit: "Gent valenta i compromesa. Gent imprescindible. Una ràpida recuperació Jordi Turull. T'estimem!"

Problemes de salut en l'entorn de Carles Puigdemont

Jordi Turull és el segon membre de l'entorn de Carles Puigdemont a patir problemes de salut aquest any. Fa unes quantes setmanes, el mateix Puigdemont comunicava que Josep Lluís Alay, director de l'oficina de l'expresident, havia patit una hemorràgia cerebral. Pel que sembla, els problemes van ser derivats d'un aneurisma detectat una setmana abans.

"La reacció a temps i la feina extraordinària dels professionals sanitaris fan que la seva recuperació sigui molt bona", explicava en aquella ocasió Puigdemont. Alhora, l'expresident agraïa les "mostres d'afecte", i lamentava que l'afectat no podia respondre "per raons òbvies" de "manera personal".

➡️ Política

Més notícies: