Primer pla de Pedro Sánchez al seu escó del Congrés bevent un got d'aigua
POLÍTICA

Només un de cada quatre espanyols aprova el treball de Pedro Sánchez

Més de la meitat dels ciutadans suspèn al Gobierno i un 60,8% veu de manera pessimista la situació del país durant els pròxims dos anys

El president del Gobierno acusa els molts fronts que té oberts. Segons una enquesta recent de GESOP per a Premsa Ibèrica, gairebé el 52% dels espanyols suspèn Pedro Sánchez. El motiu principal és la llei d'amnistia i els acords amb les forces nacionalistes.

Pedro Sánchez paga la factura de la investidura

Cent dies han passat des que Sánchez va revalidar la Presidència. I sembla difícil que a Moncloa no fessin comptes que els pactes d'investidura els sortirien cars. Cosa que ha quedat reflectida a la darrera enquesta del GESOP per a Premsa Ibèrica.

Ni més ni menys que la meitat dels espanyols suspèn la feina de Sánchez. Així mateix, el percentatge de ciutadans que aprova la feina del Consell de Ministres es queda en un anecdòtic 23,8%. De manera cridanera, puja fins a un 22,9% el percentatge de ciutadans que no volen posar nota al Govern. És a dir, votants d'esquerra descontents.

En aquest sentit, un 31,4% de votants socialistes s'abstenen de puntuar Sánchez. De fet, no aconsegueix un aprovat majoritari ni entre els seus propis votants, que es queda al 44,5%. En un altre ordre de coses, és curiós que l'electorat de Junts estigui totalment dividit: el 37,6% suspèn el Govern i el 31,3% ho aprova. Una dada que a Waterloo potser tindran present.

Les dades de Catalunya

L'enquesta també es reflecteix per territoris. Abans de l'última enquesta de la mateixa casa, el Gobierno de Sánchez només aprovava a dos territoris: Catalunya i Euskadi. Ara, només ho aconsegueix - i de manera cridanera si es tenen en compte els seus resultats recents - a Galícia.

A Catalunya, Sánchez no aconsegueix un aprovat majoritari i es queda amb un 44,2% de suports. Aquesta és una dada a tenir en compte. Com hem explicat alguna vegada, el veritable termòmetre per al PSOE seran les catalanes. Si no guanya i el processisme revalida la Generalitat, l'estratègia de diàleg amb Junts i ERC s'haurà demostrat impotent.

Finalment, un preocupant 60,8% dels ciutadans veu de manera pessimista la situació d'Espanya de cara als pròxims dos anys. Segons les dades, el pessimisme es va reduir al maig, amb la convocatòria de les eleccions, i es va disparar novament després de la investidura. Pedro Sánchez, en resum, aprofita el principi de la legislatura per pagar el cost de mantenir-se a Moncloa.

➡️ Política

Més notícies: