Primer pla de Carles Puigdemont
POLÍTICA

Carles Puigdemont, investigat per terrorisme

Marta Rovira, entre les diverses persones imputades en el cas del Tsunami Democràtic


Mentre el PSOE i Junts continuen negociant un acord per a la investidura de Pedro Sánchez, la justícia segueix el seu camí. Tot i que el pacte entre socialistes i independentistes inclou l'amnistia per als principals dirigents processistes, el jutge que investiga el Tsunami Democràtic ha posat al seu punt de mira Carles Puigdemont i Marta Rovira.

El jutge ha imputat la secretària general d'ERC i està investigant l'expresident de la Generalitat per la seva implicació al Tsunami Democràtic, plataforma que està sent investigada per terrorisme. El Tsunami Democràtic va dirigir i coordinar diverses protestes com el tall de la frontera francesa o el col·lapse de l'aeroport del Prat, unes protestes que van provocar la pèrdua de milions d'euros.

Fotografia d'un monitor de televisió amb la política d'ERC Marta Rovira fent una intervenció per trucada de vídeo en un acte del seu partit

En un informe recent, la Guàrdia Civil assenyalava Marta Rovira com un dels caps del Tsunami, fent de coordinadora entre l'organització i la cúpula d'ERC. El mateix informe policial estrenyia el setge sobre Carles Puigdemont, situant el seu cap de gabinet a Waterloo, Josep Lluís Alay, com un dels responsables del finançament del col·lectiu independentista.

Més enllà de Marta Rovira i Josep Lluís Alay, el jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha imputat diverses persones més. Entre ells hi ha Jaume Cabaní, excomptable de Puigdemont; el dirigent d'ERC, Xavier Vendrell; i l'empresari Oriol Soler. Els altres imputats són Rubén Wagensberg (ERC), Marta Molina (ERC), l'empresari Josep Capmajó, el periodista Jesús Rodríguez, Oleguer Serra (Òmnium) i Nicola Flavio.

Carles Puigdemont, assegut, parlant en una roda de premsa al costat de Gonzalo Boye que posa cara seriosa i ajunta els seus palmells davant seu fent el gest de resar

En el cas de Carles Puigdemont, de moment està sent investigat, però el jutge veu indicis perquè pugui acabar sent imputat també per terrorisme. Ara com ara, li dona la "possibilitat de comparèixer voluntàriament" abans que pugui ser citat com a investigat. A més, el jutge també ha citat Arnaldo Otegi com a testimoni.

Arracades de l'amnistia

Segons va anunciar ERC, l'amnistia que van pactar amb el PSOE incloïa la causa del Tsunami Democràtic. I les negociacions que mantenen els socialistes amb Junts estan pendents de tancar-se en espera d'acordar l'abast final d'aquesta amnistia. En qualsevol cas, mentre que Pedro Sánchez està disposat a concedir als processistes el que demanen a canvi dels seus vots per a la seva investidura, la justícia segueix el seu curs amb aquestes noves imputacions.

➡️ Política

Més notícies: