Simulació amb l'App FaceApp de Gabriel Rufián de gran, amb els cabells blancs i la cara arrugada
POLÍTICA

Per la jubilació de Rufián

No era el que deia, el desembre del 2015, que al cap de 18 mesos tornaria a la “República Catalana”?

Això d'Esquerra és immoral. El lema d'ERC a les properes generals és “Defensa Catalunya!”. Com si ells fossin Catalunya. Em recorda a Pujol, que -després del cas Banca Catalana- també anava dient el mateix.

A banda que el partit central de la política catalana, el que en teoria governa la Generalitat, el que ens ha ficat en l'embolic del procés… Ja només té com a argument electoral “Defensa Catalunya”?

Sense oblidar el to militar de l'eslògan. Ja només cal dir allò de “Catalans, a les armes”. Com si fos la Revolució Francesa.

Em recorda, de lluny, aquell altre lema de “Va de llibertat” de les eleccions de l'abril del 2019. Aquelles que després es van haver de repetir. Que no anava de la llibertat de Catalunya com van prometre, sinó de la llibertat d'Oriol Junqueras i companyia.

Per això, aquest dimarts, a la presentació de la candidatura d'Esquerra per al 23-J, Gabriel Rufián encara es preguntava: “Catalunya o Vox? Aquesta és una pregunta per a Sánchez i Díaz, i la resposta és clara per a nosaltres: Catalunya!"

Sense ells, Vox no seria tercera força política a Espanya i quarta a Catalunya. A més de 124 regidors a les darreres eleccions municipals. Es diu aviat. Han sortit fins i tot a Girona. És un dels èxits del procés.

També va treure pit. Va afirmar que havien aconseguit "una llei d'infància, una llei de ciència, apujar les pensions, una llei d'universitats". És va oblidar de les quotes de català a Netflix dels darrers pressupostos.

Semblava Duran en els seus bons temps, però amb més pèl. Això no és el tan criticat 'peix al cove'? Els d'Esquerra no eren els dels 18 mesos, els de marxem, hem passat pantalla?

El mateix Rufián no va ser el que va dir el desembre del 2015: "En 18 mesos deixaré el meu escó per tornar a la República Catalana". El termini acabava el juny del 2017. Porta més de sis anys de propina.

A gairebé 130.000 euros anuals no m'estranya. Sense oblidar les dietes de Santa Coloma. I els viatges de franc.

Per això estic per la jubilació definitiva de Gabriel Rufián.

Por la jubilación de Rufián