Primer pla de Jordi Évole mig somrient en un photocall.
POLÍTICA

Jordi Évole se suma a la campanya contra Sílvia Orriols insultant-la

El presentador s'ha fet ressò de la notícia de La Vanguardia sobre els menús escolars


Jordi Évole està més d'actualitat que mai, després de la campanya de linxament que va denunciar per part d'independentistes radicals. El presentador i productor de Cornellà carrega ara contra Sílvia Orriols. El motiu, la darrera polèmica que envolta l'alcaldessa de Ripoll pels menús escolars i el menjar halal.

Sílvia Orriols va anunciar la seva sol·licitud al Consell Comarcal perquè es garanteixi que no hi hagi menús halal a les escoles públiques de Ripoll. Halal és un mètode de sacrifici religiós (musulmà) en què es mata el cap amb un ganivet al coll. L'alcaldessa de Ripoll s'hi oposa perquè suposa un patiment extra per a l'animal.

La Vanguardia i Rac1 se n'han fet ressò, dient que “l'alcaldessa de Ripoll demana retirar de les escoles un menú halal que no se serveix a cap centre”. Jordi Évole s'ha fet ressò de la polèmica, amb insults inclosos a Sílvia Orriols. No es descarten altres reaccions en cadena, com va passar amb la controvèrsia de l'empadronament.

Jordi Évole insulta Sílvia Orriols

Jordi Évole es fa ressò de la notícia de La Vanguardia, i defineix això de Sílvia Orriols com “un exemple de maldat i la idiotesa que hi ha darrere del racisme”. Un missatge curt i clar sobre allò que el presentador pensa de l'alcaldessa de Ripoll. Als comentaris hi ha gent a favor d'Évole, però també molts en contra.

“Em pregunto si Sílvia Orriols s'ha plantejat com seria Ripoll sense aquells veïns que tant odia. El racisme i la xenofòbia no el deixen veure que seria més pobre econòmicament”, afirma una tuitera. "He vist unes declaracions d'aquesta individu dient que tothom que no hagi nascut a Catalunya és considerat estranger", afirma una altra.

Però molts assenyalen que la informació de La Vanguardia està “manipulada” i que estan comprant el discurs progre. Parlen d'“article tendenciós” que “amaga el sacrifici animal cruel exigit per la llei islàmica”. També indiquen que menú sense porc és l'eufemisme que utilitza l'esquerra per referir-se al menú halal.

La polèmica aguaita l'alcaldessa

La Vanguardia ha seguit el mateix camí que El Periódico, quan va criticar Sílvia Orriols per complir la llei d'empadronament. Aleshores es va crear una falsa polèmica en què van entrar la Generalitat, el Govern d'Espanya i la Unió Europea. L'alcaldessa va denunciar una campanya de l'establishment contra el govern.

La premsa subvencionada ha canviat d'estratègia i ha passat del silenci imposat pel cordó sanitari a parlar-ne per atacar-la. A mesura que s'acosten les eleccions catalanes, Aliança Catalana és cada cop més una amenaça per als partits del poder. D'aquí ve l'ofensiva de l'establishment que denuncia Orriols.

➡️ Política

Més notícies: