Primer pla de Pere Aragonès rient i de fons una imatge de l'acte realitzat al Marroc sobre la Renda Bàsica Universal
POLÍTICA

El Govern se'n va al Marroc a promocionar la Renda Bàsica Universal

La Generalitat presenta a la Universitat Mohamed V de Rabat la prova pilot d'aquesta polèmica iniciativa

La Renda Bàsica Universal és una de les mesures estrella, i també més polèmiques, de l'actual Govern de la Generalitat. De moment, el projecte es troba en fase d'estudi. La idea és fer una prova pilot que consistiria a regalar 800 euros per adult i 300 euros per menor a 5.000 persones al llarg de 2 anys a canvi de res.

El projecte és polèmic perquè té dividida la classe política catalana. Mentre que Esquerra, la CUP i els Comuns s'hi han mostrat a favor, formacions com ara VOX, PP, Junts, PSC o Ciutadans no estan conformes amb aquesta Renda Bàsica Universal. Més enllà dels suports o les discrepàncies que pugui generar el projecte, ara el Govern ha anat un pas més enllà amb un gest que ha aixecat molta polèmica.

El Govern promociona la Renda Bàsica Universal a la Universitat Mohamed V de Rabat

I és que, malgrat la divisió al Parlament, la Generalitat ha decidit promocionar aquesta Renda Bàsica Universal. Però no ho ha fet a Catalunya, com seria d'esperar. Ho ha fet al Marroc, de la mà de la Universitat Mohamed V de Rabat. I, evidentment, moltes veus crítiques s'han alçat contra l'executiu català.

Era el mateix Govern i el departament de Presidència qui promocionava l'acte al Marroc. "L'economista de l'equip de l'Oficina del Pla Pilot, Guillem Castells, va tenir l'oportunitat de presentar la prova pilot de la renda bàsica del Govern al Marroc", exposava el compte de Twitter oficial de la Renda Bàsica Universal.

“Ja ni s'hi amaguen. 'Efecte crida' en origen i pagat per tots els catalans”, denuncia un usuari. “Algú em pot explicar què persegueix la Generalitat amb aquestes accions?”, es preguntava un altre. “Després ens sorprendrem que la gent voti el que vota”, apuntava un altre.

Tweet del compte del Govern 'Renda Bàsica Universal' anunciant la seva participació en un acte al Marroc

Aquests són només alguns exemples de les reaccions que ha generat el polèmic acte del Govern al Marroc per promocionar la Renda Bàsica Universal. Hi ha altres missatges molt més contundents contra l'executiu català. I és que la majoria no entenen la finalitat d'explicar aquest projecte al Marroc. Molts, per exemple, assenyalen com de malament que ho estan passant les moltes famílies que viuen a Catalunya i que no reben cap mena de prestació.

➡️ Política

Més notícies: