Primer pla de Jordi Cañas parlant en un míting amb un microestil pinganillo a la cara
POLÍTICA

Torna Ciutadans, torna Jordi Cañas

El partit taronja s'actualitza gràcies a la situació política


Ciutadans aprofita la conjuntura política per ressuscitar. I ho fa posant de portaveu a una cara coneguda com a Jordi Cañas. La tàctica del partit és simple: pescar vots entre els descontents amb Sánchez que no volen anar al PP.

Pretenen tornar al panorama nacional a les eleccions europees del pròxim juny. Seran l'única opció de la família liberal (al costat del PNB) que es presentarà a Espanya. Aquestes eleccions serviran com a presa de contacte amb les eleccions catalanes, a les quals també es pretenen presentar.

Els taronges també fan de la necessitat virtut

Al seu dia, Ciutadans i Podemos era la “nova política”. Tot i les seves diferències, les dues formacions comparteixen alguna cosa: haver fregat l'èxit, que en política és gairebé idèntic al fracàs. I ara, aprofitant la polseguera que ha aixecat Sánchez, cadascú es troba en un procés de renaixement.

Podemos sembla tenir-ho difícil amb l'abraçada de l'ós de Sumar. Per part seva, el partit taronja ha trobat un oasi ideològic: que molts votants del PSOE no volen l'amnistia. Votants que, així mateix, no volen fer el salt a les formacions de dreta.

Ciutadans comença a capitalitzar la retirada tàctica que va fer cap a Europa. Recordem que van decidir no presentar-se a les generals per llepar-se les ferides des del Parlament Europeu . Des d'allà han promogut diverses accions que ara pretenen rendibilitzar electoralment amb la tornada al panorama nacional.

Pressionar Europa i fer-li la vida impossible a Puigdemont

Fonamentalment, Ciutadans ha atacat per dos flancs. El primer, pressionant alts càrrecs de la UE per interessar-se per la llei d'amnistia i fer-ne un ple. I el segon, perseguir l'expresident Puigdemont per suspendre'l de la feina i el sou de l'eurocambra.

Així, entre el protagonisme polític de Catalunya i la seva posició des de Brussel·les, la fortuna ha posat Ciutadans en una posició avantatjosa. La culminació d'aquesta jugada és posar algú conegut i lluitador com a Jordi Cañas de portaveu nacional.

D'aquesta manera, el partit de Rivera torna a la sorra on va néixer: el conflicte amb el nacionalisme català. Serà a les pròximes eleccions europees de juny quan es presentin una altra vegada en societat. Entre aspirants a ressuscitat i nous partits, les europees del juny faran molt parlar.

➡️ Política

Més notícies: