Imatge d'Irene Montero i Ione Belarra
POLÍTICA

Irene Montero i Ione Belarra cobraran més de 5.000 euros al mes durant dos anys

Les exministres tindran dret a la paga, malgrat que ja no formen part del Gobierno


Cinc dies després que Pedro Sánchez hagi tornat a ser elegit com a president del Govern d'Espanya per tercera vegada, ja es coneix qui són els elegits per al proper Executiu.

Algunes carteres s'han fusionat, d'altres han desaparegut i, tal com s'esperava, hi ha cares noves. De fet, nou ministres de l'anterior legislatura no seguiran al Govern de Pedro Sánchez. Dues de les cares que han quedat desfasades han estat Irene Montero i Ione Belarra, les quals no formaran part de l'executiu de Sánchez.

Ana Redondo i Pablo Bustinduy seran qui els prenguin el relleu, respectivament. Tot i així, segons ha informat EFE , cobraran 5.294 euros al mes.

Ione Belarra i Irene Montero cobraran 5.294 euros al mes

Tal com es recull al portal de Transparència, Irene Montero i Ione Belarra tindran dret a una pensió indemnitzatòria equivalent al 80% de la seva retribució anual durant, com a màxim, els dos anys següents al cessament. És a dir, continuaran cobrant un total de 5.294 euros al mes, tot i estar fora del Gobierno.

Ara bé, tal com indica el Portal de Transparència, aquesta pensió no és compatible amb cap altra retribució derivada d'activitats públiques o privada. Per tant, les exministres Irene Montero i Ione Belarra seran dos dels nou que podran rebre aquesta pensió o renunciar-hi, segons considerin.

Primer pla de Ione Belarra amb Irene Montero al Congrés dels Diputats

Irene Montero i Ione Belarra no seran les úniques que tindran aquesta “oportunitat”. Pilar Llop, Raquel Sánchez, Héctor Gómez, Miquel Iceta, José Miñones, Alberto Garzón i Joan Subirats també tenen dret a percebre aquesta pensió.

En el cas de Miñones i Gómez, com han estat ministres menys de dos anys, la indemnització serà del 80% mensual del sou durant el mateix termini en què han exercit el càrrec. És a dir, 8 mesos.

Cal ressenyar que el "sou" que rebran els exministres del Gobierno el marquen els pressupostos generals de l'Estat del 2023. Concretament, és de 79.415 euros, una quantia que es tradueix a 63.532 anuals, que equivalen a 5.294 euros al mes.

 

➡️ Política

Més notícies: