Joan Tardà en un acte electoral d'ERC a l'octubre del 2022
POLÍTICA

Joan Tardà, contra els bisbes catalans

L'exdirigent d'ERC creu que no 'volen el país'

Joan Tardà torna a caminar. L'exdirigent d'Esquerra, amb més de 300.000 seguidors a Twitter, no deixa indiferent ningú amb les seves aportacions. De caràcter caràcter esquerranista, sempre s'ha mostrat més distant amb el nacionalisme que amb els partits d'esquerra espanyols. És una de les veus dins d'ERC que més ha defensat donar suport a Pedro Sánchez.

Tardà, que va ser cap de files d'Esquerra a Madrid, ha aprofitat que el Pisuerga passa per Valladolid per ficar-se amb l'església catalana. I no amb eufemismes o mitges tintes, directe a barraca. "La Conferència Episcopal de l'Església Catòlica es posiciona en contra de l'amnistia i l'església catalana calla. Hi va haver una època que hi havia bisbes catalans que estimaven el país. Però ja no en queden".

Així, Joan Tardà assegura que els bisbes catalans no estimen Catalunya. O dit altrament, que el poder eclesiàstic a Catalunya no diu el que ell vol sentir. I és que la llibertat, segons Tardà, consisteix a dir allò que el seu partit defensa.

La Conferència Episcopal Espanyola contra l'amnistia

Joan Tardà porta molt malament que l'església es manifesti políticament. Bé, el que porta malament és que ho faci en contra del que pensa. El portaveu de la Conferència Episcopal, César García Magán, trencava el silenci aquest dijous i ho feia per assegurar que l'amnistia els líders del Procés no està justificada.

Segons García Magán, no es pot comparar l'amnistia del 1977 amb el moment actual. "Hi ha eines excepcionals a l'àmbit del dret per a situacions històriques molt excepcionals", recordava. I afegia que ara mateix, la investidura de Sánchez s'emmarca en un moment de normalitat democràtica. D'aquesta manera, doncs, "no estem davant d'una situació excepcional que faci imprescindibles eines excepcionals".

L'opinió de César García Magán coincideix amb la de molts magistrats, sectors socials i fins i tot líders històrics del PSOE. No qüestiona l'independentisme ni la legitimitat de Pedro Sánchez per ser president. Joan Tardà, però, demana als bisbes catalans que defensin la seva amnistia, perquè, si no, no estimen Catalunya. Poca cosa.

➡️ Política

Més notícies: