muntatge amb Óscar Puente durant la seva intervenció a la sessió d'investidura i de l'incident d'un regidor de Madrid tocant la cara a l'alcalde Almeida
POLÍTICA

El PSOE perd els papers

Óscar Puente i Dani Viondi reflecteixen els nervis imperants a Ferraz

Aquesta no ha estat una setmana fàcil per al PSOE. Va començar amb el ressò de la manifestació massiva contra l'amnistia a Madrid, diumenge passat 24 de setembre. I acabarà amb un Feijóo crescut malgrat perdre el debat d'investidura, i un Sánchez acorralat pel xantatge d'ERC i Junts amb el referèndum.

A Ferraz, on fins ara regnava l'optimisme, creixen els nervis perquè veuen que la situació ha fet un tomb. La repetició electoral és una opció cada vegada més plausible, amb un PP a l'alça i un Pedro Sánchez la imatge del qual es deteriora en cada pas que fa.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

L'esperpent d'Óscar Puente en el debat d'investidura i l'incident protagonitzat pel regidor Dani Viondi al ple madrileny retraten el moment actual. El PSOE, contra les cordes, ha mostrat el costat més aguerrit. Però s'ha passat de frenada fins al punt de perdre els papers.

Óscar Puente degrada la imatge del PSOE

Si alguna cosa ha deixat clar el debat d'investidura és que el PSOE va errar l'estratègia al deixar Óscar Puente el cos a cos amb Feijóo. La intenció era reservar Pedro Sánchez per al futur debat d'investidura. I com feia el PP amb Rafael Hernando a l'era Rajoy, treure el “doberman” per tensar el debat.

Però l'experiment no va sortir bé i el contrast entre un Feijóo amb alçades de president i un Puente macarril va accentuar la sensació de degradació institucional del PSOE. Així ho va ressaltar el mateix Feijóo durant el debat: “El Partit Socialista ha arribat al zénit del seu desprestigi com a partit històric de la democràcia espanyola”.

La imatge del president en funcions tampoc no va ser bona. A Pedro Sánchez se'l va veure especialment nerviós, amb riallades impostades, la cara vermella i desencaixada, i sense aguantar-li la mirada al seu adversari. Una cosa impropia d'un Sánchez que sempre manté l'aplom en situacions adverses.

Dani Viondi, el que faltava

El regidor socialista Dani Viondi va tocar tres vegades la cara a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, al ple de l'ajuntament de rebuig a l'amnistia. L'edil va ser expulsat de la sala, i el líder dels socialistes madrilenys, Juan Lobato, el va reprovar públicament. El mateix Viondi va demanar disculpes i va presentar la seva renúncia poc després.

Però el mal ja estava fet, ja que les imatges s'han fet virals a les xarxes socials. El PP ha aprofitat per fer sang d'un PSOE desnortat. "L'agressivitat que hem vist aquesta setmana al Congrés amb Óscar Puente i ara també al ple de l'ajuntament és intolerable", ha dit Miguel Tellado, vicesecretari d'organització del PP. “No hi ha institució on el PSOE no perdi els papers”, ha afirmat la secretària general del PP, Cuca Gamarra.

Les negociacions amb l'independentisme català passen factura a Pedro Sánchez. El mateix PSOE ha hagut de parar els peus a ERC i Junts aquest dijous, després que posessin el referèndum com a condició sine qua non per a la investidura. El PSOE veu com la seva imatge s'està veient erosionada tant al carrer com a les institucions.

➡️ Política

Més notícies: