Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

Joan Ignasi Elena, increpat al mig del carrer en un acte de precampanya

Un grup d'activistes van fer fora el conseller i altres dirigents d'ERC del mural de Salvador Puig Antich a Vallcarca

El poder desgasta, i sinó que li diguin a ERC i al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ja estan sentint a les seves carns les conseqüències de governar i prendre decisions. Aquest dimarts, el conseller tenia previst un acte electoral davant del mural de Salvador Puig Antich, al barri de Vallcarca. Un grup d'activistes han interromput la roda de premsa al crit de “feixistes” i han obligat els republicans a canviar de lloc.

Els anarquistes van retreure al responsable d'Interior els desnonaments que s'han dut a terme al barri de Vallcarca amb el beneplàcit del Govern. Així mateix, han acusat els republicans de complicitat amb el genocidi a Gaza per no trencar relacions amb Israel. La tensió ha anat a més fins al punt que els dirigents d'ERC han hagut de canviar d'emplaçament per seguir l'acte.

L'Associació de Veïns Som Barri ha tret pit per l'acció: “A Vallcarca hem viscut situacions surrealistes”, han tuitejat, “però veure Joan Ignasi Elena fent-se fotos en un hort okupat i autogestionat perquè les veïnes han impedit la roda de premsa davant al mural de Puig Antic, estaria al top 10”. El conseller va estar acompanyat per altres pesos pesants d'ERC com Ester Capella, Tània Verge i Ernest Maragall.

Joan Ignasi Elena i els desnonaments

Els activistes han acusat ERC de cínics per programar un acte electoral “en un solar okupat, davant d'un mural fet sense permís”. La tensió va venir motivada sobretot per la presència del conseller Elena, a qui els okupes acusen de diversos desallotjaments al barri. Les okupacions s'han convertit en una problemàtica al barri, ja que molts veïns estan farts dels problemes de convivència que generen els assentaments il·legals a diversos solars.

En els darrers anys han proliferat els assentaments il·legals a Vallcarca, com el solar okupat on ERC va programar el seu acte electoral. La policia ha efectuat diversos desallotjaments, però els okupes no es rendeixen i després de cada desnonament hi ha una nova okupació. El conseller Elena ha estat titllat com a enemic pels anarquistes, per aquests desallotjaments i altres que s'han produït recentment a la ciutat com el del Kubo i la Ruïna a la Bonanova.

Primer pla de Joan Ignasi Elena fent una roda de premsa

Aquest últim va ser especialment destacat perquè el conseller mateix es va penjar la medalla del desnonament, que es va dur a terme enmig d'una gran tensió. Elena va felicitar personalment els agents després del desallotjament, i va donar suport a les forces i cossos de seguretat. Des d'aleshores, ell i ERC són vistos com el principal enemic dels okupes, que ahir van passar comptes fent-los fora de l'acte electoral entre esbroncades.

Rebuig a Esquerra

En la seva intervenció a l'acte, Elena es va mostrar orgullós del que s'ha aconseguit fins ara i va insistir en la capacitat d'ERC de “fer possible allò impossible”. Continua així el discurs marcat pel candidat republicà, Pere Aragonès, que per a ERC no hi ha res impossible. "Hem fet possible les coses que deien que no eren possibles, com els indults, l'eliminació de la sedició o la llei d'amnistia", va proclamar Elena.

I va afegir que "el proper impossible serà el referèndum d´autodeterminació". A més, va posar l'èmfasi en les crítiques al PSC, cridant l'electorat a escollir entre “una Catalunya governada des d'aquí o des de Madrid”. ERC es troba amb el repte de capgirar les enquestes, però de moment ja s'està trobant amb el rebuig popular als actes electorals on va.

➡️ Política

Més notícies: