El vicepresident de VOX, Ignacio Garriga, intervé durant la cloenda de l'acte de presentació dels candidats de VOX a les eleccions del Parlament basc, a l'Hotel NH Canciller Ayala, el 24 de març de 2024

POLÍTICA

La impactant campanya de Vox a Catalunya contra els delinqüents estrangers

Amb una campanya de cartells i fulletons força cridanera han demanat la deportació de delinqüents

Vox cerca explotar al màxim els temes clau de la seva campanya. Un és la vinculació entre immigració irregular i inseguretat. Més en particular, el problema de les deportacions. En aquest sentit, el Ministeri de l'Interior ja va admetre que no aconseguia deportar ni el 5% dels il·legals que es proposaven.

D'altra banda, aquest assumpte està immediatament vinculat a un altre que indigna la ciutadania: el problema de la multireincidència delictiva. Cosa que ha estat admesa fins i tot pel conseller Elena. Les darreres dades de seguretat i delinqüència de Barcelona mostren que hi ha uns centenars de delinqüents que acumulen milers de delictes.

“Bitllets de tornada”

Amb la nova campanya amb les eleccions autonòmiques a l'horitzó, Vox ha volgut posar l'accent sobre aquest assumpte. A través de xarxes socials han compartit la imatge d'una vall publicitària enorme. S'hi llegeix: “Delinqüents al teu barri? Nosaltres tenim el bitllet de tornada!”

Cartell electoral de Vox amb el lema 'Delinqüents al teu barri? Nosaltres tenim el seu bitllet de tornada'

L'encarregat de presentar la campanya ha estat el president de Vox a Barcelona, Joan Garriga. Ha justificat la necessitat d'aquesta campanya i de posar sobre la taula aquests assumptes amb algunes dades. “El 78% dels detinguts a Barcelona són estrangers, el 80% dels delictes a Barcelona els cometen les menes, més del 50% dels presos de Catalunya són estrangers o que el 75% dels presos a Catalunya menors de 21 anys són estrangers”, ha assenyalat Garriga.

Gràfica de la campanya de Vox amb dades sobre immigració i una imatge d'Ignacio Garriga

De la mateixa manera, ha posat l'accent en la importància de reconèixer el problema i de complir amb la Llei d'Estrangeria. Un tema que avui precisament ha estat protagonista. El Congrés dels Diputats ha votat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre la regularització de diversos centenars de milers d'immigrants irregulars a través d'algunes modificacions a la Llei d'Estrangeria. Després de força incerteses sobre el vot dels populars, el PP ha anunciat que votaria a favor de la regularització. L'únic partit que hi ha votat en contra ha estat Vox.

➡️ Política

Més notícies: